28 / 03 / 2024

vekalet nasıl sona erer

vekalet nasıl sona erer

Problemlerin en sık karşılaşıldığı satışlardan biri de vekaletname ile satışlardır. Avukat Kadir Kurtuluş ’a vekaletname ile yapılan gayrimenkul satışlarında dikkat edilmesi gereken hususları sorduk.

Vekaletname ile gayrimenkul alırken dikkatli olmalısınız!

Problemlerin en sık karşılaşıldığı satışlardan biri de vekaletname ile satışlardır. Avukat Kadir Kurtuluş ’a vekaletname ile yapılan gayrimenkul satışlarında dikkat edilmesi gereken hususları sorduk.

Vekaletname nasıl sona erer?

Vekaletname, bir kimsenin bir hukuki işlemde başka birinin temsil etmesi için veriliyor. Vekaletnamenin yetkili makamlarda düzenlenmiş olması gerekiyor. Peki, verilen bir vekaletname nasıl sona erer?

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Borsada bahar havası sona mı erdi? BIST 100 Endeksi 2023’de nasıl bir seyir izleyecek?

Borsa İstanbul bu haftaya güzel bir başlangıç yaptı ama geçen hafta yaşanan sert düşüşler akıllardan çıkmadı. Uzmanlar, bu düşüşlerin nedenlerini sorgularken, BIST 100 endeksinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

EYT’lilerin maaşları nasıl hesaplanacak? İşte EYT’li maaşı hakkında tüm merak edilenler…

EYT'li kişilerin maaş hesaplaması düzenleme de sona gelinmesi ile birlikte bu konu büyük bir merak konusu. EYT'li kişiler maaşlarını nasıl alacaklar? İşte EYT düzenlemesinde merak edilen tüm detaylar...

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi?

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi? soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

OGM 5 bin personel alıyor! Başvurular başladı! İşçi alımı başvuruları nasıl yapılır?

OGM işçi alımı başvuruları bugün başladı. 15 Nisan'da sona erecek başvuruların detayları belli oldu. Peki OGM işçi alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl yapılır?

Vekalet, bir kişinin noterden aldığı belge ile kendi adına işlemlerini yapabilmesi için başka kişiyi yasa önünde yetkili kılmasıdır. Ancak kimi durumlarda vekalet sona erebilir veya vekaletten azil ile kişi vekaleti sonlandırabilir. Peki, Vekaletin sona erme nedenleri nelerdir? Vekaletten azil nasıl

vekalet nasıl sona erer Haberi

vekalet nasıl sona erer

Gayrimenkulun alım satımında alım satım işlemlerinin güvence altında sürdürülmesi hem alıcı hem de satıcı için muhakkak çok önemli bir husustur. Alım satım sırasında karşılıklı mağduriyetlerin yaşanmaması için özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar söz konusudur. Bunlardan biri de problemlerin en sık karşılaşıldığı vekaletname ile satışlardır. Avukat Kadir Kurtuluş’a VEKALETNAME İLE YAPILAN GAYRİMENKUL SATIŞLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR’ı sorduk. Kurtuluş :

Taşınmaz alım ve satım işlemlerinin bizzat alıcı veya satıcı tarafından değil de, bunların tayin edecekleri bir vekil aracılığı ile de yapılması mümkündür. Kısacası Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmedir. Hukukumuzda vekalet kurumu 6098 sayılı Borçlar Kanunu’nun 502 vd. maddelerinde düzenlenmiştir.

Vekaletname sözleşmesinde kendisine vekalet verilen kişi vekildir. Taşınmaz malikinin vekile herhangi bir Noter huzurunda...