24 / 04 / 2024

Veli Ağbaba kira desteği

Veli Ağbaba kira desteği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, esnaflar için yapılan kira desteğinin yeterli olmadığına dikkat çekti ve kiralarla ilgili yeni bir destek tavsiyesinde bulundu.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Bakan Şimşek açıkladı: Kira artışlarının engellenmesi için konut arzı artırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, milyonlarca kiracının ve ev sahibinin merakla beklediği kira artış oranları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Şimşek'in o açıklaması...

Veli Ağbaba'dan deprem konutları çıkışı: Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672'si yapıldı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgelerindeki konut sayısı ile ilgili bir paylaşım yaptı. Veli Ağbaba, paylaşımında Malatya'da 103 bin konuttan 6 bin 672 tanesinin yapıldığını belirtti.

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Kiralarda yüzde 25 sınırına uyulmadı, ev sahibi kiracı davaları patladı!

2024 yılının Temmuz ayında kiralara yüzde 25 sınırı yeniden gözden geçirilecek. Uzmanlar söz konusu uygulamanın sembolik kaldığını, yüzde 100’ü de aşan kira artışlarının sürdüğünü ifade ederek, “Kiralar serbest piyasa koşullarında belirlenir” diye konuştu.

Milletvekilinden şaşırtan kira önerisi! Yüzde 25 zam sınırı genişliyor mu?

Konut kiralarında Temmuz 2024'e kadar geçerli olan yüzde 25 kira zammı sınırlamasının küçük esnaflar için uygulanıp uygulanmayacağı gündeme geldi. Peki küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi? 

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Dikkat! Oldukça önemli! Kira sözleşmesi yaparken...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte madde madde dikkat edilmesi gereken konular...

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Ağustos ayı kira artış oranı belli oldu: 2023 Ağustos kira zammı ne kadar oldu? 

TÜİK ağustos ayı kira artış oranı TEFE-TÜFE netlik kazandı. Ağustos 2023 kira zammı bugün belli olan TÜİK enflasyon verileri kapsamında netlik kazandı. İşte detaylar...

Veli Ağbaba kira desteği Haberi

Veli Ağbaba kira desteği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Nisan 2021'de 7 binden fazla esnafın kepenk indirdiğini, 2021'in ilk dört ayında bu rakamın 36 bini geçtiğini dile getirerek, sunulan desteklerin yeterli gelmediğini belirtti.

Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine göre; CHP'li Veli Ağaba, esnafla ilgili konuşmasında “Büyük şehirlerde 3 bin TL olmak üzere 3 ay, büyükşehir olmayan belediyelerde ise 2 bin liradan 3 ay kira yardımı yapılmalı. Tam kapanma sürecinde mağdur olan esnaflara aylık 4 bin lira olmak üzere 3 aylık 12 bin lira hibe desteği verilmeli” açıklamasında bulundu.

Ağbaba, "Esnaf ve Sicil Gazetesi verilerine göre, nisan ayında, sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 7 bin 75 oldu. Nisan ayında sicilden terkinini yapan esnaf sayısı da 5 bin 650 oldu....