18 / 04 / 2024

veraset vergisi kanunu

veraset vergisi kanunu

45 Seri No'lu Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de Yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan 45 Seri No'lu Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu haberimizde yer alıyor...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81)! 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) bugünkü 31934 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) ile ilgili ayrıntılar...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80 bugünkü 3696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:79!

2022 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:79) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi hangi aylarda ödenecek? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021...

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarı 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında bağışlar ve miras kalan değerler nedeniyle hesaplanan veraset ve intikal vergisi matrahından indirilecek istisna tutarı açıklandı. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarı 2021...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 78, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

veraset vergisi kanunu Haberi

veraset vergisi kanunu

30.12.2013 tarih ve 28867 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 45 Seri No'lu Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği’nde; 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde 2013 yılı için yeniden değerleme oranının % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmesine istinaden 1/1/2014 tarihinden itibaren 7338 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında (b), (d) ve (e) bentlerinde yer alan istisna tutarlarının belirlenmesine yönelik   hususlara yer verilmiştir.


Söz konusu Tebliğ’e ulaşmak için...