26 / 04 / 2024

Vergi artışının bütçeye katkısı

Vergi artışının bütçeye katkısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigara ve içkideki vergi artışlarının bütçeye gelir etkisinin 1,8 milyar lira olacağını bildirdi.Şimşek, Kanal 24 televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Yarısı Bizden kampanyasının bütçesi 105 milyar TL!

Bu sene toplamda 350 bin konutun dönüştürüleceği Yarısı Bizden kampanyasının bütçesi 105 milyar TL oldu. İşte dev dönüşümle ilgili detaylar...

Ev almak isteyene müjde! Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları açıklandı! Fiyatlar 336 bin 900 TL...

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber geldi. Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik evler 336 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

ŞOK’ta her bütçeye uygun indirim! Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü!

​​​​​​​Türkiye’nin en çok tercih edilen zincir marketlerinden ŞOK’a yine her bütçeye uygun indirimler geldi. Buna göre, Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü. İşte 12 Eylül 2023 ŞOK fiyat listesi...

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin vergi artışının ana sebebi olduğunu söyleyerek "Kendiliğinden güncellenecek vergiler haricinde ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok" dedi.

Beko akıllı robot süpürge fiyatları: Her bütçeye uygun seçenekler

Beko her bütçeye uygun akıllı robot süpürge modelleriyle dikkat çekiyor. İşte Beko'da akıllı robot süpürge fiyatları...

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

Milyonlarca emekliye müjde! Bütün emeklilere haziranda iki ödeme birden yapılacak!

EYT çerçevesinde prim ve yıl şartını tamamlayan vatandaşlar emeklilik hakkında kavuştu. Maaş başvurusunu yapan vatandaşların büyük bölümüne aylığı bağlanırken, işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen emekliler de toplu ödeme alacaklar. Ayrıca tüm emekliler haziranda çifte ödeme alacaklar.

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Altında 3 farklı fiyat görenlerin kafasını karıştırdı! İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi! Herkes buz kesti

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların odağında olmaya devam ederken Kapalıçarşı, banka ve ekranlardaki altın fiyatları görenlerin kafasını karıştırdı. İslam Memiş ''artık böyle bir hayat yok'' dedi!

Vergi artışının bütçeye katkısı Haberi

Vergi artışının bütçeye katkısı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigara ve içkideki vergi artışlarının bütçeye gelir etkisinin 1,8 milyar lira olacağını bildirdi.


Şimşek, Kanal 24 televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonunun kararına ilişkin soru üzerine Şimşek, komisyonun hukuki bir süreç olduğunu ve yürütülen çalışmaları da bu çerçevede görmek gerektiğini söyledi. Şimşek, "Komisyonu kuran, imkan sağlayan partimiz. Çoğunluk bizdeydi. Dolayısıyla bu süreci o çerçevede görmek lazım. Siyaseten bu konu istismar edilmeye devam edilecek ama Türkiye'de hukuki süreç, mahkemelerde bu süreç işledi, şimdi de Meclis düzeyinde işliyor. Hiçbir şekilde komisyondaki arkadaşlarımızla bir diyaloğumuz, bir telkinimiz söz konusu değil. Şimdi de Genel Kurul'da nihai karar verilecek. Takdir yüce Meclis'in demek lazım" şeklinde konuştu.


Bakan Şimşek, borç yapılandırmasına yönelik soruları yanıtlarken,...