19 / 04 / 2024

Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar

Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, "Geçen yıl Türkiye'de toplanan vergilerin, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi başkanlığı dahil, yüzde 44,5'i İstanbul'dan toplandı." dedi.

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade etmişti. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Bakan Şimşek’in açıklamalarını değerlendirdi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam! İTO Başkanı açıkladı: Vergi dilimleri de gözden geçirilmeli!

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu ve makul olanın ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Ankara'da Vergi Dairesi'nden satılık 4+1 konut! Başkentte ev sahibi olma fırsatı! 

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Beytepe Köyü'nde yer alan 4+1 konutu satıyor. İşte fiyatı ve merak edilen detaylar...

Kordon Vergi Dairesi, İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Kordon Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir Konak Mersinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte merakla beklenen ihale detayları...

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.

Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31644 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu...

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Collor'a yolsuzluk soruşturması!

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da eski Devlet Başkanı Senator Fernando Collor hakkında 1,5 milyon dolar değerindeki emlak yatırımını başka bir şahıs üzerinde göstererek, vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Mirasçılara 'İnternet Vergi Dairesi' kolaylığı!

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) gerçekleştirilen yeni düzenlemeler kapsamında, mirasçılar, ölen yakınlarından intikal eden mal varlığı için veraset ve intikal vergisi beyannamesini İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gönderebilecek.

Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar Haberi

Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vergi Haftası dolayısıyla düzenlediği "Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm" konulu panel Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in katılımıyla yapıldı.


Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.


Bu yıl Vergi Haftası kapsamında okullarda eğitim yapılacağını, diğer yandan da öğrencilerin vergi dairelerine ziyaretlerde bulunacağını söyleyen Bayrakdar, kurum içi eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.


"e-Uygulamaları her zamankinden fazla kullanmaya başladık"

Bütçe harcamalarının sağlıklı şekilde finanse edilebilmesi için herkesin kazancının vergisini eksiksiz ödemesi gerektiğini anlatan Bayrakdar, Vergi Haftası etkinlikleriyle toplumda vergi farkındalığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.


İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın daireye bağlı 58 vergi dairesi ve 8 bin 500 çalışan ile 1...