25 / 04 / 2024

Vergi faizi

Vergi faizi

Vergi, prim, ceza gibi borçların faizi 2017 Mart ayı sonuna kadar silinebilecek. Yeni yapılandırma ile 36 ay vade imkanı gelecek.

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Çiftçilere müjde! O vergi faizi ile iade edilecek!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre, tarımsal destek üzerinden tahsil edilen gelir vergisi çiftçilere geri ödenecek...

Bankada parası olanlar dikkat! Vergi indirimi geldi!

Geçtiğimiz günlerde Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi oranları azaltıldı. Ortalama yüzde 13 olan mevduat faizi oranında 100 bin TL'si bulunan bir vatandaş, faizlerin sıfırlanmasıyla birlikte bin 300 lira daha fazla kazanacak.

Vergi faizi Mart sonuna kadar silinecek!

Vergi, prim, ceza gibi borçların faizi 2017 Mart ayı sonuna kadar silinebilecek. Yeni yapılandırma ile 36 ay vade imkanı gelecek.

Malatya Büyükşehir'den vergi affı hatırlatması!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar her türlü borca bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırma fırsatı sunan Vergi Affı, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Emlak vergisinde gecikme faizi alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında kendiliğinden verilen beyannameler üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin tamamı ile Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.

Veraset ve İntikal Vergisi gecikme faizi!

Veraset ve İntikal Vergisi; malların karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi halinde ödenmesi gereken vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Peki, Veraset ve İntikal Vergisi gecikme faizi ne kadardır?

Emlak vergisi aylık gecikme faizi!

1319 sayılı Emlak vergisi kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz malları için her sene vergi ödenmesi gerekiyor. Ödeme gecikirse emlak vergisi aylık gecikme faizi uygulanıyor...

Üsküdar Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergi borçlarından kurtulma fırsatı!

Üsküdar Belediyesi, emlak ve çevre temizlik vergi borcu olanlara büyük kolaylık sağlıyor. 30 Nisan 2014 öncesine ait borçlara, cezai faiz, gecikme faizi ve gecikme zamlarını siliniyor. Yeni yapılandırmaya ise taksitlenme imkânı sunuluyor.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2014!

Emlak vergisi kapsamında her sene yılda iki eşit taksit ile olmak üzere ödenmesi gereken vergi borcunu ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. İşte, emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2014..

Emlak vergisi gecikme faizi 2014!

Vergi takvimine göre, emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar? İşte emlak vergisi gecikme faizi 2014 oranları...

Kira beyanında kredi faizi!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri, kiraya konu olan konutun kredi borcu olması durumunda faizi gerçek gider yöntemini seçerek vergi ödemesinden düşebilir mi? İşte kira beyanında kredi faizi...

Tapu harçlarında vergi zammı yapıldı!

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

Vergi faizi Haberi

Vergi faizi

Hükümet, 10.1 milyon kişiye kamuya olan borçlarını kolayca kapatma yolunu açıyor. 70.6 milyar liralık yapılandırma için düğmeye basıldı. Önümüzdeki günlerde Meclis'e gönderilmesi beklenen düzenleme ile Temmuz 2016'dan 2017 Mart sonuna kadar olan vergi, prim ve ceza gibi borçlara yapılandırma imkanı gelecek. Daha önceki yapılandırmaya başvurmayanlara ya da borcunu yapılandırıp ödeme yapmadığı için sistem dışı kalanlara da ikinci bir şans tanınacak.


NELERİ KAPSIYOR?

2016'daki yapılandırma kapsamında olan bütün kamu alacaklarının yeni yapılandırmaya da dahil edilmesi planlanıyor. Ancak 2016'daki yapılandırma kanunundaki gibi matrah artırımı, vergi incelemelerine bağlı ihtilafların giderilmesi gibi konular yeni yapılandırmada yer almayacak. Sadece borçların yeniden yapılandırması olacak. Yapılandırmanın kapsamında vergi, prim, trafik cezası, idari para cezası gibi borçlar yer alacak. Edinilen bilgiye göre; yapılandırmada ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ancak gecikme...