20 / 04 / 2024

vergi incelemesi sonucu uzlaşma

vergi incelemesi sonucu uzlaşma

Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak tanımlanıyor. Peki, vergi uzlaşma sonuçları nelerdir? Vergi uzlaşma sonucu dava nasıl açılır?

Deprem bölgesinde flaş gelişme! Konut sahiplerine kısa sürede ek tazminat müjdesi geldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde az ve orta hasar zarar gören konutların sahipleri arabuluculuk çözüm yoluna başvurduklarında, eksper incelemesi sonucu hesaplanan fazla miktarı alabilecek. İşte detaylar...

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

Çorum'da depreme dayanıksız okul binası yıkılacak!

Çorum'da, Milli Eğitim Bakanlığının yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 17 derslikli okul için yıkım kararı verildi. 

Varlık Barışı ile gelene vergi incelemesi uygulanmayacak!

Varlık Barışı kapsamında yurtdışından Türkiye’ye parasını getirenlere vergi incelemesi uygulanmacak. Düzenlemeye göre, yurt dışındaki taşınmazlarda ülkeye getirilebilecek.

Bursa'da 16 okula yıkım kararı!

Bursa'da MEB’in yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 16 ilk ve orta öğretime bağlı okul hakkına yıkım kararı verildi.

İşte 6 soruda varlık barışı!

Maliye, başvurusu 31 Aralık’ta bitecek ‘Varlık Barışı’ için özel tebliğ yayımladı. Bu düzenlemeyle barıştan yararlananların sırf bu işlem kapsamında vergi incelemesi, tarhiyat, para cezası açısından nasıl korunacağı netleştirildi.

Vergi incelemesi olan mükelleflere ek süre!

Haklarında vergi incelemesi olan mükelleflerden, yeniden yapılandırmaya kanuni süresi içinde başvuramayanlara, 30 Kasım'a kadar ek süre tanınmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi yapılandırmasına ek süre!

Maliye Bakanı Ağbal haklarında vergi incelemesi olanlardan bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna süresi içinde başvuramayanlara yeni bir hak getirdiklerini belirterek "Vatandaşlarımız kanuna 30 Kasım'a kadar başvurabilecek" dedi.

Vergi incelemelerinde mükellefin eli güçlendi!

Maliye Bakanı Ağbal, "Hakkında vergi incelemesi yapılan vatandaşlarımızın kendisini daha iyi savunabilmesini sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirdik" dedi.

Naci Ağbal'dan mükelleflere matrah artırımı çağrısı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.

Vergi barışı yasa teklifi!

Vergi barışı yasa teklifi Meclis'e verildi. Teklif ile geçmiş beş yıla ilişkin matrah artırımında bulunan mükelleflere bu dönemler için vergi incelemesi yapılmayacak..

Şirketlerin aktiflerinde kayıtlı gayrimenkullere vergi incelemesi yapılabilir mi?

Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Av. Nazlı Gaye Alpaslan bugünkü yazısında münfesih şirketin aktifinde unutulan gayrimenkulden bahsetti. İşte Av. Nazlı Gaye Alparslan'ın o yazısı...

vergi incelemesi sonucu uzlaşma Haberi

vergi incelemesi sonucu uzlaşma

Vergi uzlaşma sonuçları nelerdir?

Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak tanımlanıyor. Peki vergi uzlaşması sonrasında ne olur? Vergi uzlaşma sonuçları nelerdir?


Vergi uzlaşma sonuçlarına ilişkin esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazılanan rehberde açıklanıyor.


Rehbere göre, tayin edilen uzlaşma gününde yapılan uzlaşma görüşmesi sonunda uzlaşma sağlandığı takdirde komisyonun düzenleyeceği uzlaşma tutanakları kesin olup üzerinde uzlaşılan ve tutanakla tespit edilen hususlar hakkında dava açılamıyacağı gibi hiçbir merciye şikayette de bulunulamaz. 


Uzlaşmaya varılması halinde uzlaşılan vergi ve vergi ziyaı cezasına karşı dava açılamaz.


Uzlaşmanın Temin Edilememesi veya Uzlaşmaya Varılamaması 

Uzlaşma talebinde bulunan mükellef, uzlaşma talep ettiği vergi ve vergi ziyaı cezası için ancak uzlaşma sağlanamazsa ya da temin edilemezse yargı yoluna başvurabilir. 


Vergi Mahkemelerinde Dava Açma

- Uzlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda...