06 / 12 / 2025

vergi mükellefleri için mücbir sebep bitti mi

vergi mükellefleri için mücbir sebep bitti mi

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; vergi mükellefleri için yürürlüğe giren mücbir sebep uygulaması sona erdi. 

Sinpaş GYO, Beşiktaş’taki yeni kentsel dönüşüm projesi için görüşmelere başladığını duyurdu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı açıklamada, İstanbul Beşiktaş’ta hayata geçireceği yeni kentsel dönüşüm projesi için görüşmelere başladığını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihini duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2025 tarihli Resmi Gazete'de Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm projesi için ihale tarihini duyurdu.

TOKİ 500 bin sosyal konut projesine başvuracaklar dikkat! İşte doğru ve eksiksiz müracaat için izlemeniz gereken adımlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda doğru ve eksiksiz müracaat için izlenmesi gereken adımları açıkladı.

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin: Kullanım ihtiyacı için ev alacakların son şansı 2026 yılında gelecek faiz indirimleri

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin yaptığı paylaşımda kullanım ihtiyacı için ev alacakların son şansının 2026 yılında gelecek faiz indirimleri olduğunu söyledi.

'Konut sahipliği hızla düşüyor' diyen ünlü analist sitem etti: Her şey müteahhitler için!

Avrupa'da konut sahipliği oranı en düşük  ülkeler arasında yer aldığımızı söyleyen ünlü analist İnan Mutlu 'her şey müteahhitler için' diyerek sitem etti.

DAP Gayrimenkul’den kentsel dönüşüm için önemli adım! Sarıyer’deki dönüşüm projesi için ön protokol imzalandı!

DAP Gayrimenkul yaptığı açıklamada İstanbul Sarıyer’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ön protokol imzalandığını duyurdu.

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! Uzmanından yeni yatırım stratejileri için 3 fikir!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yeni yatırım stratejileri için 3 fikir açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kentsel dönüşüm bizim için milli güvenlik meselesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm, bizim için tercih değil adeta bir milli güvenlik meselesidir." dedi.

Arsa yatırımı yapacaklar için en önemli 5 kural!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa yatırımı yapacaklar için en önemli 5 kuralı açıkladı.

Ankara Büyükşehir’den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni hamle! 495.3 milyon TL’lik ihale için düğmeye basıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için ihaleye çıkıyor. Merakla beklenen ihalenin tahmini bedeli 495 milyon 307 bin 648 TL olarak açıklandı.

2025 yılında gayrimenkul yatırımı yapmak için en cazip Avrupa şehirleri açıklandı!

2025 yılında gayrimenkul yatırım yapmak için en çekici Avrupa şehirlerinin merakla beklenen sıralaması açıkladı. 2025 yılı sıralamasında lider olan Londra, büyük ölçüde dayanıklılığı, büyük likiditesi ve yatırımcılara çekiciliği sebebiyle üst üste dördüncü sene 1. sırada yer aldı.

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

vergi mükellefleri için mücbir sebep bitti mi Haberi

vergi mükellefleri için mücbir sebep bitti mi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), faaliyetlerine başlamaları uygun görülen mükellefler için mücbir sebep uygulamasının sona erdiğini, bu mükelleflerin, mücbir sebep hali nedeniyle ertelenen yükümlülüklerini Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde öngörülen sürelerde yerine getirmeleri gerektiğini açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başkanlığın internet sitesinde, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile ilan edilen mücbir sebep halinden etkilenen mükelleflerden faaliyetlerine yeniden başlayanlara yönelik duyuru yapıldı. 

Açıklamada, söz konusu tebliğle koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığınca alınan tedbirler uyarınca geçici süreliğine faaliyetlerine tamamen ara verilmesine veya durdurulmasına karar verilen iş yerlerinin bulunduğu sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerin Vergi Usul Kanunu'nun mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılması ve mücbir sebep dönemine ilişkin olarak belirlenen vergisel yükümlülüklerinin ertelenmesine ilişkin düzenlemeler yapıldığı hatırlatıldı. 

Bu iş yerlerinin faaliyet gösterdiği sektörlerdeki mükelleflerin mücbir...