20 / 04 / 2024

vergi oranları

vergi oranları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hiçbir alanda vergi kaçırılmasına tahammülümüz yok. Bir yandan bu kaçakları engelleyeceğiz ama bir yandan da vatandaşımıza, sanayicimize destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vergi artışının bütçeye katkısı 1,8 milyar lira olacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigara ve içkideki vergi artışlarının bütçeye gelir etkisinin 1,8 milyar lira olacağını bildirdi.Şimşek, Kanal 24 televizyonunun canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

İlave vergiler gündeme gelebilir!

İlave vergiler gündeme gelebilir. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu' nda 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Vergi oranlarında değişiklik planı yok!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, vergi oranlarıyla ilgili genel anlamda herhangi bir değişiklik planları olmadığını bildirdi. Ali Babacan, Kanal 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kurumlar vergisi rekortmenleri yarın açıklanacak!

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2013'te Türkiye genelinde en yüksek kurumlar vergisi beyanında bulunan ilk 100 mükellef, Bakan Mehmet Şimşek'in değerlendirmesiyle birlikte yarın saat 11.00'da internet sitesinden açıklanacak.

Mehmet Şimşek: Türkiye'de vergi yükü yüksek değil!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Türkiye' de vergi yükü yüksek değil. Aslında vergi oranlarını artırmadık, tam aksine vergi oranları düşürdük. Vergiyi tabana yayıyoruz " dedi.

Gürler Ünlü: Konut KDV'sindeki adaletsizlik kayıtdışı konutlara talebi artıracaktır!

Konutta KDV'yi yüzde 1’den yüzde 18’e kadar yükselten Yasa ile kentsel dönüşüm kapsamında tutulan konutlar da istisna olmaktan çıktı

Otomobil almayı düşünenler dikkat! ÖTV matrahı güncellendi, işte yeni oran!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Ancak kararda vergi oranları değişmedi.

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

İşte Türkiye’de en çok satılan 2. el otomobiller

Yükselen kur ve vergi oranları nedeniyle sıfır otomobil almak oldukça güç. İşte  en çok satılan ikinci el otomobiller listesi...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Zam yağmuru dudak uçuklatacak! Hangi vergi kalemlerine ne kadar zam geldi?

Yeni yıla girerken pek çok kalemde zam oranları da belirmeye başladı. Yeni asgari ücretin açıklanmasıyla yılın son günlerinde tüketim ürünlerinde başlayan zamlar, vergi kalemlerine nasıl yansıyacak? İşte detaylar…

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

vergi oranları Haberi

vergi oranları

Bakan Ağbal, yaptığı açıklamada, dünkü Resmi Gazete’de hem akaryakıt sektörünü hem de ihracatçıları ilgilendiren çok önemli iki Bakanlar Kurulu kararı yayımlandığını hatırlattı.


Söz konusu kararlarla bir yandan LPG’deki ÖTV kaybının önüne geçilirken vatandaşın maliyetinin yükseltilmediğini bir yandan da ihracatçıya önemli bir destek daha verdiklerini vurgulayan Ağbal, "Hiçbir alanda vergi kaçırılmasına tahammülümüz yok. Bir yandan bu kaçakları engelleyeceğiz ama bir yandan da vatandaşımıza, sanayicimize destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


LPG ile ilgili alınan kararın detaylarını anlatan Ağbal, şunları kaydetti:


“Düne kadar motorlu taşıtların kullandığı otogazlarla, evde ve sanayide kullanılan tüpgazın KDV oranları aynı, ÖTV’leri farklıydı. Evlerde ve sanayide kullanılan LPG’nin ÖTV’si, otogaza göre düşük olduğu için bazı kişiler tüpgaz olarak aldığı LPG’yi otogaz olarak satıyorlardı ve bu da vergi kaybına neden oluyordu....