25 / 04 / 2024

vergi zammı

vergi zammı

Yeniden değerleme oranı TÜİK verileri uyarınca bu yıl yüzde 9.11 oldu. Ocak ayında vergi ve harçlara bu oranda zam yapılacak.

Ev eşyasında KDV indi, zam geldi!

Hükümet tarafından mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi ev eşyalarını zamlandırdı. Ev eşyasında fiyat 2 katına çıktı.

2017'de hiçbir vergide artış olmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Her yerde de söylüyorum. 2017 yılında hiçbir vergide bir kuruş dahi artış yapmayacağız." dedi.

12 milyar TL’lik vergi zammı gelecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın tanıtımda yatırımları işaret ederek bütçe açığının bilerek fazla tutulduğunu kaydettiği Orta Vadeli Program’da belirtilen fazladan harcama 7.2 milyar TL olacak. 12 milyarlık bir ek vergi geliri de öngörülüyor.

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl kötü haberi verdi! Eğer bundan vazgeçerlerse doğalgaza gelecek zammı düşünemiyorum

Doğalgaza gelen zamların ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayarlarda yeni vergi zammı! Resmi gazetede yayımlandı! 26 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, TRT Bandrol vergisine zam yapıldı! TRT Bandrol vergisine yapılan zam ile beraber Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar ve tabletlerde fiyatlar yeniden yükselecek! İşte detaylar...

Vergi cezaları ve pişmanlık zammında flaş gelişme! Siliniyor mu?

Borç yapılandırmasında milyonlarca vatandaşı sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Borç yapılandırması sisteminde vergi cezaları ve pişmanlık zammı silinmesi ile ilgili gerekli durumlar açıklandı. Milyonlarca vatandaşa büyük fırsat doğdu.

Asgari ücret vergi dilimi 2021!

Milyonlarca asgari ücretlinin 2021 zammı açıklanmıştı. Peki asgari ücretlinin maaşından ne kadar vergi kesintisi yapılacak? Asgari ücret vergi dilimi 2021 nasıl hesaplanıyor. İşte asgari ücretli vergi kesintileri 2021...

Asgari ücretli vergi kesintisi 2021!

Milyonlarca asgari ücretlinin 2021 zammı açıklanmıştı. Peki asgari ücretlinin maaşından ne kadar vergi kesintisi yapılacak? İşte asgari ücretli vergi kesintisi 2021...

Tapu harcı pişmanlık zammı 2017!

Düşük beyan nedeniyle tapu harcı cezaları ödemek istemeyen kişiler vergi dairesine pişmanlık zammı ödemek için müracaat edebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2017 ne kadar?

Malatya Büyükşehir'den vergi affı hatırlatması!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar her türlü borca bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırma fırsatı sunan Vergi Affı, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

12 milyar TL’lik vergi zammı gelecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın tanıtımda yatırımları işaret ederek bütçe açığının bilerek fazla tutulduğunu kaydettiği Orta Vadeli Program’da belirtilen fazladan harcama 7.2 milyar TL olacak. 12 milyarlık bir ek vergi geliri de öngörülüyor.

Emlak vergisi 2016 zammı ne kadar?

2016 yılı emlak vergisi ödemeleri Mart ayı ile başlıyor. 31 Mayıs'a kadar devam edecek emlak vergisi 1. taksit döneminde isteyenler vergi borcunun tamamını da ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi 2016 zammı ne kadar?

Vergi geç ödeme cezası nedir?

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?

Emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015!

Emlak vergisi mükellefleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar vergi borcunun ikinci taksit ödemelerini yapabiliyor. Ödemenin geç yapılması halinde zam alınıyor. İşte emlak vergisi gecikme zammı hesaplama 2015 örneği..

vergi zammı Haberi

vergi zammı

Vergi, harç ve cezalarda yapılan yıllık artışta referans olarak kullanılan 2021 yılı yeniden değerleme oranı belli oldu.

Vergi Usul Kanunu'na göre her yıl ekim ayında 12 aylık ortalama üretici fiyat artışına göre belirlenen yeniden değerleme oranı TÜİK verileri uyarınca bu yıl yüzde 9,11 oldu. Buna göre vergi harç ve cezalara 2021 yılı ocak ayında yüzde 9,11 oranında zam gelecek.

3 yıllık pasaport harcı 770 lira olacak

Gazete Duvar'da yer alan habere göre zamla birlikte ehliyet harçları yüzde 9,11 artışla A sınıfı için 271 liraya, B sınıfı 820 liraya çıkacak.

Pasaport ücretleri ise;

6 aylık pasaport için harç bedeli 208 TL’den 227,27 TL’ye
1 yıllık pasaport için harç bedeli 304 TL’den 332,13 TL’ye
2 yıllık pasaport için harç bedeli 497 TL’den 542 TL’ye
3 yıllık pasaport...