23 / 04 / 2024

verimli arazilerin imara açılması

verimli arazilerin imara açılması

Türkiye’nin verimli toprak alanı son 10 yılda 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. TZOB Başkanı Bayraktar, belediyelerin verimli toprakları imara açmamasını istedi.

Konya'daki araziler yabancıların radarında! Ünal Karaman: Bu bir memleket meselesidir!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'da verimli arazilerin yabancıların eline geçtiğine, çiftçilerin ise toprağa küstüğüne dikkat çekti. Karaman, bunun basit bir mülkiyet devri olmadığını, memleket meselesi olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İmara açılan arazilerin miktarı mecliste!

Hazine tarafından özel şahıslara satılarak imara açılan arazilerin miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mudanya'daki zeytinlik alanları imara açılmadı!

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, zeytinlik alanların yapılaşmaya açılmasına yönelik yasa teklifi hakkında konuştu. Türkyılmaz, arazilerin imara açılmaması gerektiğini belirtti.

Süleyman Girmen: Verimli araziler imara açılmamalı!

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, dünyada en kolay sağlanan gelirin arazi rantı olduğunu ve bu yüzden verimli tarım arazilerinin ranta kurban edildiğini, belediyelere tanınan hakların kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Orhan Sayım: Bursa'da verimli araziler imara açılmamalı!

Bursa'daki inşaat sektörünün Türkiye geneline bağlantılı olarak hızlı ilerlediğini söyleyen Orhan Sayım, Bursa Hayat'a özel açıklamalarda bulundu. Sayım, "Verimli toprakların imara açılıp üzerine beton yığınlarının yapılması çok büyük sıkıntılar doğurur. " dedi.

Eskişehir Kızılyer'deki araziler imara açıldı!

Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Osmangazi mahallelerindeki tarım vasfını kaybeden arazilerin imara açılmasında bir adım daha atıldı. Büyükşehir Meclisi’nde 1/1000’lik planlar da oybirliği ile kabul edildi.

Mehmet Kuruçay: Alüvyon zeminli araziler imara açılmamalı!

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.

Alüvyon zeminler imara açılmamalı!

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.

Askeri arazilere 'imara açılamaz' hükmü konulmalı!

Askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla arazilerin nasıl değerlendirileceği tartışılırken Büyükşehir Meclisi’ndeki parti grupları alanların imara açılmaması gerektiğine işaret etti.

Antalya'nın tarım alanları imara açılıyor!

Antalya Gerçek Akdeniz Gazetesi köşe yazarı olan Songül Başkaya bugünkü yazısında Antalya'daki tarım alanlarını anlattı. Başkaya arazilerin imara açıldığını söyledi.

10 yılda 3 milyon hektar verimli arazi imara açıldı!

Türkiye’nin verimli toprak alanı son 10 yılda 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. TZOB Başkanı Bayraktar, belediyelerin verimli toprakları imara açmamasını istedi.

verimli arazilerin imara açılması Haberi

verimli arazilerin imara açılması

Türkiye’nin verimli toprak alanı son 10 yılda 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. TZOB Başkanı Bayraktar, belediyelerin verimli toprakları imara açmamasını istedi.


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, son 10 yılda 3 milyon hektar verimli toprağın imara açıldığını söyledi. Türk tarım sektörü hakkında değerlendirme bulunan TZOB Başkanı Bayraktar, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak çocukların geleceği olan verimli tarım arazilerinin imara açılmamasını istedi.


‘Bu gidişat tehlikeli’


Son 10 yılda verimli toprakların 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştüğünü belirten Bayraktar, “Bu gidişat tehlikeli. Dünyada enerji, gıda en stratejik sektör diyoruz. Bununla ilgili bütün ülkeler tedbirleri alıyor. Kendi topraklarında değil, başka ülkelerde üretim yapıyorlar. Üretimleri orada yapıp kendi markalarını basıyorlar. Biz verimli arazileri kaybedersek nerede üretim yapacağız?” dedi.


‘Sularımızı kirletiyoruz’


Türkiye’nin sanayileşmeye ihtiyacı olduğunu...