29 / 03 / 2024

Wallis ve Futunalıların türkiyedeki tapu işlemleri

Wallis ve Futunalıların türkiyedeki tapu işlemleri

Wallis ve Futuna vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat! Arabuluculukta dikkat çeken, çarpıcı detay!

1 Eylül tarihinde hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle ev sahibi ve kiracıların sorunları da çözüme kavuşuyor. Peki adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Kaç kişi arabulucuya başvuru yaptı? Kira davalarında bir azalma var mı? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesinde 5 yılı gözden kaçırmayın! Mahkemeye gideceklere uyarı!

Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar ve kira yükselişi tartışmaları son dönemde sık sık gündeme geliyor. Bu süreçte kiracıların 5 seneyi doldurup doldurmadığı kritik öneme sahip. İşte kira sözleşmesindeki 5 sene detayı...

Tiny Home Show ve Karavan Show Eurasia kapılarını açtı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yeni karavan modelleri ve tekerlekli mobil evlerin lanse edildiği Tiny Home Show ile Karavan Show Eurasia 27 Eylül'de kapılarını açtı.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Kiralık evlerde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Kira uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak olan arabuluculuk sistemi 3 gün sonra resmen başlıyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Altın güç topluyor! Yatırımcılar heyecanla bekliyor! 26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası sert düşüş yaşayan altın bugün güç topluyor. Altın fiyatları bugün yukarı yönlü hareket ederek kayıplarını gidermeye çalışıyor. Yatırımcılar ise heyecanla altın fiyatlarını takip ediyor. Peki  26 Ağustos Cumartesi gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! 1 Eylül'de yeni dönem

Ev sahipleriyle kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıklarla ilgili arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlayacak. Arabulucuya gitmeden mahkemeye gidemeyecek olan ev sahibi ve kiracıların bazıları böyle bir durumda uzlaşmayı tercih edebilecekler.

Deprem bölgesinde o süre 1 Kasım'a kadar uzatıldı: Elektrik ve gaz borçlarını sildirecekler dikkat! 

Depremlerden etkilenen 11 şehirde, elektrik ve gaz borçlarının silinmesi için başvuru süresi 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı. İşte detaylar...

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? 1 Eylül'de resmen başlıyor! 

1 Eylül itibarıyla kira davalarında ‘arabuluculuk’ uygulaması devreye alınıyor. Arabuluculuk anlaşmazlıkları çözecek mi? Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Wallis ve Futunalıların türkiyedeki tapu işlemleri Haberi

Wallis ve Futunalıların türkiyedeki tapu işlemleri

Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Wallis ve Futuna, Fransa'nın denizaşırı sahip olduğu topraklardandır. Konum itibariyle Pasifik Okyanusu'nda, Fiji Adaları'nın kuzeyinde bulunan ada, birbirinden yaklaşık 200 km uzak olan iki ana ada grubundan oluşmaktadır. Adanın başkenti Uvea adasında bulunan Mata Utu şehridir.


Peki, Wallis ve Futuna vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanununda yabancıların tapu edinimleri ile ilgili olarak yapılan düzenlemelere göre yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye'ye gelerek buradan mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev sahibi olmak isteyen Wallis ve Futuna vatandaşlarının aşağıdaki belgeleri temin ederek, tapu dairesine müracaatta bulunmaları gerekiyor.


Gerekli belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri...