28 / 03 / 2024

Washington sarar

Washington sarar

ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Washington’ da SETA DC'de düşünce kuruluşları temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı ve ardından Sarar Washington mağazasının açılışını yaptı...

Mrf Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrf Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Sarar tarafından kuruldu.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

Flaş! Petrol için yeni iddia: Fiyatlar tırmanacak! 

Petrol ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin gelişmeler merakla takip edilirken Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo Washington'dan korkutan bir açıklama geldi.

ABD'de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak

Kaptanlar Kanal İstanbul'la ilgili ne diyor?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul’a ilişkin tartışmalarla ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda, Kanal İstanbul'la ilgili kaptanların görüşlerine yer verildi.

Donald Trump'ın Washington'daki oteli satılıyor!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın sahibi olduğu Trump International Oteli, 375 milyon dolara satılıyor. Satış için CGI Merchant Group ile anlaşma yapıldı. Otelin resmi devri 2022 yılının ilk çeyreğinde yapılacak.

Washington'da inşaat halindeki bina çöktü!

ABD Washington'da inşaat halindeki bina çöktü. Binanın çökme nedeninin henüz bilinmediği belirtildi...

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

ABD Dışişleri'nden Grönland'ın satın alınmasına ilişkin açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından Grönland'la ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Buna göre, Washington, Grönland'ı satın almayacak.

Milyonerlerden milyarderlerin vergileri artırılsın önerisi!

ABD’de milyarderler ve milyonerler arasında vergi tartışması yaşanıyor. Milyonerler, milyarderlerle aynı oranda vergi ödemelerinin adil olduğunu düşünmüyor. Bu sebeple Amazon’un CEO'su Jeff Bezos'un New York ve Washington’daki evlerinin önünde protesto yaptılar.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Kamala Harris’in evine iş insanı Muhsin Bayrak'tan rekor teklif! 

 ABD Başkanı Joe Biden’ın yardımcısı Kamala Harris başkent Washington'da bulunan evini  2 milyon dolardan satılığa çıkarmıştı. Harris'in evine en yüksek teklif iş insanı Muhsin Bayrak'tan geldi.

Washington sarar Haberi

Washington sarar

ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) Washington DC ofisinde düşünce kuruluşlarının Türkiye uzmanları ve temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı yaptı. Toplantı, gazetecilerin kısa süre görüntü almasından sonra basına kapalı olarak devam etti. Arınç, toplantının ardından Sarar Washington mağazasının açılışına katıldı.


Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'ın eşliğinde mağazayı gezen Arınç, burada yaptığı konuşmada, Washington'ın merkezinde bir dünya markası olan Sarar'ın satış mağazasını açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Arınç, şunları kaydetti:


"Washington'ın merkezinde dünya markası olan Sarar'ın satış mağazasını açıyoruz. Amerika'da pek çok yerde bu mağazamız var ama başkent Washington'da, en prestijli yerde mükemmel bir satış yeri, mağaza açılıyor. Ben de Washington ziyaretim sırasında bu açılışa katılmaktan büyük bir onur duydum. Öncelikle...