25 / 04 / 2024

Web-Tapu yeni kayıt

Web-Tapu yeni kayıt

Web Tapu uygulaması uzun zamandır üzerinde tartışılan ve çalışılan bir konuydu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle uygulama sürecine geçilmesi hızlandı ve uygulanmaya başlandı. 

e-Devlet'ten onaylayamayan tapu sahiplerine kötü haber! 100 bin lira cezası var

Fahiş konut ve araba fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen yeni karar 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bu durumda E-Devlet veya Web Tapu'da kimlik doğrulaması dönemine geçiliyor.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

EYT’de Bağ-Kur’a geriye dönük kayıt hakkı! Bu iki kritik tarihe dikkat!

Bağ-Kur tescil affı için son dakika gelişmeler yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yeni adımlar atılıyor. Prim eşitliği gündeme gelirken tüm dikkatler tescil affına çevrilmiş durumda. Peki, EYT'de 2 bin öncesi Bağ-Kur'a geriye dönük kayıt hakkı verilecek mi? İşte detayl

Araç sahipleri Dikkat! Bakanlıktan yeni akaryakıt Kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla akaryakıt sektöründe göze çarpan kayıt dışılığın önüne geçilecek. 

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

IMEI kayıt ücretine yeni yılla birlikte büyük zam geliyor. Mobil telefonlarda IMEI ücretleri şimdi ne kadar? 2023’te IMEI ücretleri kaç TL zamlanacak?

Çiftçiler dikkat! Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında yeni düzenleme! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru dönemi ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Peki Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru dönemi ile ilgili ne değişiklik yapıldı? İşte son dakika gelişmesi...

Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet'ten kayıt olunacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçi vatandaşlar ile ilgili yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Artık çiftçiler, 1 Ekim itibarı ile e – Devlet üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi girişlerini yapabilecekler. İşte detaylar…

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Web Tapu sisteminde entegrasyona ihtiyaç var!

“Tapunun Kısayolu” sloganı ile hayata geçen ve kullanımı artarak devam eden Web Tapu sisteminde her geçen gün yeni geliştirmeler yaşanıyor.

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

Yapı kayıt belgelerinde ilave bedel düzenlemesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayımladığı tebliğ ile yapı kayıt belgelerinde yeni düzenlemeye gitti. Düzenlemede, yapı kayıt belgelerinde ilave bedel için faiz güncellemesi yapıldı...

Web-Tapu yeni kayıt Haberi

Web-Tapu yeni kayıt

Gayrimenkul uzmanı Mehmet Adak, bugünkü yazısında ''Web tapuda neler yapabiliriz? Bize ne gibi kolaylıklar sağlıyor?' sorularına cevap verdi. İşte o yazı...

SAĞLADIĞI KOLAYLIKLAR

Artık tapu müdürlüğüne gitmeden internetten satış, ipotek, mirasın intikali ve benzeri tüm tapu işlem başvurusunu  yapabiliyor ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebiliyoruz. Böylece tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler başlatılarak, son aşamaya getirilmiş oluyor.

Elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yaptığımız, eksiklikleri ve  tüm bilgileri sms ile alabildiğimiz, başvurumuzun hangi aşamada olduğunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenebildiğimiz, harç ve döner sermaye bedelini elektronik ortamda ödeyebileceğimiz bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.  Ayrıca, tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebiliyor. Resmi geçerliliği bulunan tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örneğini tapu müdürlüğüne gitmeksizin sistem üzerinden alabiliyor.

Özellikle tapu satış işlemlerinde satıcı ile alıcının birlikte tapu müdürlüğüne giderek...