19 / 04 / 2024

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

IMEI kayıt ücretine yeni yılla birlikte büyük zam geliyor. Mobil telefonlarda IMEI ücretleri şimdi ne kadar? 2023’te IMEI ücretleri kaç TL zamlanacak?



Yurt dışından ülkeye getirilecek cep telefonlarında IMEI kayıt ücretlerine yeni yılla birlikte zamlı fiyat uygulanacak. Pek çok tüketici,  daha uygun fiyatlı olduğu düşüncesiyle ya da henüz ülke içinde satışa sunulmamış modellere sahip olabilmek için yurt dışından gelirken beraberinde cep telefonu da getiriyor.

Cepte IMEI kayıt ücretine büyük zam geliyor! IMEI kayıt ücreti yeni yılda kaç TL olacak?

CİHAZINIZIN IMEI SORGULAMASINI NASIL YAPABİLİRSİNİZ?

IMEI numarası, yurda sokulan cep telefonlarının kaçak veya çalıntı olup olmadığının tespit edilmesine yarıyor. Yurt dışından gelmiş telefonlarının yasal olarak getirilip getirilmediğini ya da çalıntı olup olmadığını öğrenmek isteyen tüketiciler, cihazın IMEI numarasıyla, e-devlet paneli üzerinden bu işlemi gerçekleştirebiliyor.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, IMEI kayıt ücreti olarak alınan miktar 2019 yılında 618 TL’den 1.500 TL’ye çıkmıştı. 2021’de 2.000 TL olan harç miktarı 2022’de 2 bin 732 TL olarak uygulanırken, yeni yılla birlikte bu ücrette artışa gidilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön