25 / 04 / 2024

Asgari ücrete büyük zam geliyor! 10 bin lira detayı

Asgari ücrete büyük zam geliyor! 10 bin lira detayı

Milyonlarca çalışanın gelirlerini etkileyecek asgari ücret için büyük zam geliyor. Enflasyon oranının yükselmesiyle birlikte asgari ücretin 10.000 TL’ye yaklaşacağı düşünülüyor.



Asgari ücrette büyük zam beklentisi oluştu! Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret için yapılacak zamma döndü. Yeni yılda çalışanların gelirlerinde büyük bir artış yaşanması beklenmekte. Yüzde 80’e varan zam oranlarının asgari ücrete etki edeceği tahmin edilmekte. Enflasyonun yükselmesi nedeniyle gelecek yıl asgari ücretli çalışanların rahat ettirilmesi hedeflenmekte.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM TAHMİNİ!
Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz dikkat çekici bir zam tahmini yaptı. Oğuz; "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmayabilir.  Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilir." dedi.

Yüzde 80 zam oranı durumunda maaşlar 10 bin TL’ye ulaşacak. Şu anda 5.500 TL maaş alan asgari ücretlilerin maaşı 9.900 TL olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön