25 / 04 / 2024

Asgari ücrete büyük zam geliyor! 10 bin lira detayı

Asgari ücrete büyük zam geliyor! 10 bin lira detayı

Milyonlarca çalışanın gelirlerini etkileyecek asgari ücret için büyük zam geliyor. Enflasyon oranının yükselmesiyle birlikte asgari ücretin 10.000 TL’ye yaklaşacağı düşünülüyor.



YÜZDE 25-30 ZAM TAHMİNİ
Temmuz ara zammının ardından 5500 TL'ye yükselen asgari ücrete yüzde 25 ila 30 arasında zam gelmesi durumunda yeni asgari ücretin 7 bin - 7 bin 500 lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.

6 MİLYON ÇALIŞANI ETKİLEYECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni asgari ücret zammına ilişkin olarak açıklama yaptı. Bakan Bilgin; "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön