18 / 04 / 2024

yabancı gayrimenkul satışı 2021

yabancı gayrimenkul satışı 2021

Türkiye’de en çok konutu İran ve Iraklıların aldığı belirlendi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul alımı tam gaz!

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışı Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 64 oranında yükseldi.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Yabancıya gayrimenkul satışı azalmaya başladı!

Geçen yılın tamamında yabancılara 6,3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapılarak tüm yılların rekoru kırılırken bu yıl ilk 6 aylık rakamlara göre satışlarda yüzde 36,6 oranında bir düşüş yaşanıyor.

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Yabancıya gayrimenkul satışına vatandaşlık dopingi!

Dolarda gerçekleşen yükseliş sonrasında bazı konut sahipleri ve emlakçıların evleri 'vatandaşlığa' uygun notu ile satışa sunduğu belirlendi. 250 bin dolar değerli gayrimenkul satın alınarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık hakkına sahip olunabildiği belirtilen 1.997 ilan bulunuyor.

GAPAS Serbest Kürsü 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı ve Değerleme' etkinliği yarın!

GAPAS tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yarınki etkinlliğinde 'Yabancılara Gayrimenkul Satışı ve Değerleme' konusu ele alınacak. Etkinlik yarın saat 17:00'de gerçekleştirilecek. 

Yabancıya gayrimenkul satışında yapay zeka dönemi!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, yabancıya gayrimenkul satışında yapay zekanın hilelerin önüne geçeceğini söyledi.

Yabancıya gayrimenkul satışında finansman imkanları genişletilmeli!

GİGDER’in Türkiye’de uluslararası yatırımcılara satışı yapılan her 100 gayrimenkulden yaklaşık 25’ini gerçekleştiren 55 üyesinden derlenen bilgiler, bugün yabancılara satılan ipotekli gayrimenkullerin oranının yaklaşık yüzde 5 olduğunu ortaya çıkardı.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef 20 milyar dolar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2025'te yabancıya yapılacak gayrimenkul satışında 20 milyar dolarlık hedef koyduklarını dile getirdi. 

yabancı gayrimenkul satışı 2021 Haberi

yabancı gayrimenkul satışı 2021

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış verilerine göre, Türkiye'de Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. T24'te yer alan habere göre; en çok konutu ise sırasıyla İran ve Iraklılar aldı. 

Eylül ayında satılan konut sayısı 147 bin 143 olarak kaydedildi. Konut satışlarında İstanbul 28 bin 229 konutla ilk sıraya yerleşti. Satış sayılarına göre İstanbul'u 14 bin 218 konut satışı ile Ankara, 8 bin 806 konut satışı ile İzmir takip etti. Konut satış sayısının en az olduğu şehirler 14 konut ile Hakkari, 41 konut ile Ardahan ve 78 konut ile Şırnak olarak kaydedildi. 

Yabancılara 6 bin 630 konut satıldı

Yabancılara satılan konut rakamları ise Eylül'de, 2020'nin aynı ayına göre yüzde 25,8 arttı...