26 / 04 / 2024

yabancı uyruklu vatandaşlar emlak vergisi öder mi

yabancı uyruklu vatandaşlar emlak vergisi öder mi

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Ayrıntılar netleşti! Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde 'yabancı uyruklu' detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından açıkladığı kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından açıklama geldi. Düzenlemede 'yabancı uyruklu' ayrıntısı dikkat çekti.

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.

Ucuz ayçiçek yağı akını başladı! Bidon bidon alıp eve koşuyorlar!

Türk Lirası ulusal bazda değer kaybına devam ederken yabancı uyruklu vatandaşlar durumu fırsata çevirdi. Gürcüler, Türk Lirası, Gürcistan larisi karşısında değer kaybedince alışveriş için akın etmeye başladı.

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

yabancı uyruklu vatandaşlar emlak vergisi öder mi Haberi

yabancı uyruklu vatandaşlar emlak vergisi öder mi

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenen vergi için, taşınmazın satıl alındığı senenin sonuna kadar belediyeye emlak vergisi bildirimi verilmesi gerekiyor. 


Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?


Yabancı uyruklar da Türkiye'deki sahibi olduğu taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisi oranları;

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu...