19 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar 3üncü havalimanı

Yabancı yatırımcılar 3üncü havalimanı

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Konutta yeni değerleme düzenlemesi yabancı yatırımcıları kaçırıyor!

Global dünyanın yatırımcısını ülkemizin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya satıştaki ekspertiz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yabancı yatırımcılar İFM'de olmak istiyor!

Katılım finans sektör temsilcileri, İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğunu dile getirerek yatırımcıların finans merkezinde olmak istediklerini dile getirdi. 

Yabancı yatırımcılar 3üncü havalimanı Haberi

Yabancı yatırımcılar 3üncü havalimanı

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var. Sabah'ın haberine göre, Japonya'dan Kuveyt'e 20 ülkeden yatırımcı bölgede 2 bin dönüme yakın arazi aldı. Yabancıların en fazla arazi aldığı köyler ise Arnavutköy'e bağlı

Dursunköy, Çilingir, Baklalı, Boyalık, Karaburun, Yeniköy, Sazlıbosna, Hacımaşlı ve Şamlar oldu.



Arnavutköy'e her gün yeni bir yatırımcı geliyor. Proje alanı içerisinde arsaların metrekare fiyatlan 300- 500 lira arasında değişiyor. Yabancı sermayeli şirketler son 1.5 yılda bölgede tarla vasfında bulunan çok sayıda tarım, bazıları da Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı manzaralı imarlı araziler alıyor.



HAREKETLİLİK ARTTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, geçen ay Kolombiya, Küba ve Meksika'ya yaptığı ziyaret sonrası dönüşte söylediği "Kanal İstanbul'u yapacak firmanın yetkililerine, 'Bir an önce projeye başlamaları lazım. Türkiye'nin adını uluslararası platformda...