25 / 04 / 2024

yabancı yatırımlar

yabancı yatırımlar

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

Hamit Demir: Yabancı yatırımların önü daha da açılmalı!

Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yabancı yatırımların önünün daha da açılması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda hükümet düzeyinde çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Yabancılar emlakta alan küçülttü!

Gayrimenkulde geçen yılın 9 ayında yabancı yatırımcı başına düşen ortalama alan 249 metrekare iken, bu rakam 2015'in aynı döneminde 232 metrekareye geriledi. İşte uzmanların görüşü...

2014'te hangi yatırımlar gerçekleşti?

2014 yılının ikinci üç aylık dönemi, 30 Mart yerel seçimlerinde çıkan sonuçlarının da etkisiyle Türkiye ekonomisinde yeni bir istikrar dönemini başlattı. 2014'te Türkiye'de yatırımlar arttı...

10 ayda 9.8 milyar dolarlık yabancı yatırım yapıldı!

Bu yılın 10 aylık döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.7 artarak 9 milyar 794 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde 3 bin 455 yabancı sermayeli şirket ve şube kuruldu...

10 ayda 92 milyar dolarlık yabancı yatırım!

Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, ekimde 628 milyon dolar olarak gerçekleşti. 10 aydaki yatırım girişi ise 9 milyar 226 milyon dolar oldu. Ekim itibariyle 2 bin 180 uluslararası sermayeli şirket ve şube kuruldu...

Yabancı yatırımcı Türkiye'de 50 alışveriş merkezine girdi

Türkiye'de alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısı 179'a ulaşırken, hızla büyüyen sektöre yeni yerli yatırımcılar gibi yabancılar da ilgi gösteriyor.

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı! İstanbul, Antalya ve Ankara gözde oldu!

Yabancılar vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul yatırımlarını artırdı. EVA Gayrimenkul Değerleme, 2022 yılı ilk üç aylık dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de  gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. İşte o veriler...

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

ABD'de yabancıların konut yatırımları azaldı!

ABD'de Mart 2021'de biten 12 aylık süreçte yabancıların konut yatırımlarında yüzde 30'un üzerinde düşüş meydana geldi.

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

Türkiye'deki yabancı yatırımın yüzde 23,1’i vatandaşlık hakkı için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,1'i vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

yabancı yatırımlar Haberi

yabancı yatırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York'da ABD'li yatırımcılarla buluşmasını değerlendiren Ermut, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Ermut, son aylarda Türkiye'nin yaşadığı gelişmelere işaret ederek, "Rusya'yla olan süreç yeni çözümlendi, terör olayları ve darbe girişimi yaşandı. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti hükümeti elindeki ajandada ne varsa yatırım ortamını iyileştirmek adına hepsini uygulayarak yerine getirdi. Yatırımcıların bundan çok etkilendiklerini gördük." dedi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Mart'ta ABD başkenti Washington ziyaretinde Fortune 100 listesindeki önemli Amerikan şirketlerinin İcra Kurulu Başkanlarıyla (CEO) toplantı yaptığını hatırlatan Ermut, söz konusu tarihten bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen, yabancı yatırımcılar tarafından dile getirilen birçok noktanın Türkiye tarafından dikkate alınarak yatırım ortamıyla ilgili olumlu adımların atıldığını vurguladı. 


Ermut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyaretinde olduğu gibi...