19 / 03 / 2024

yabancılara mülk satışı nasıl yapılır

yabancılara mülk satışı nasıl yapılır

2012 Mayıs ayında yürürlüğe giren uygulama ile, yabancıların ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması terk edilmişti. Peki, yabancılara gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Ocak'ta 642 adet devre mülk satıldı! İşte toplam satış cirosu...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde yapılan satış rakamları tek tek açıklandı. İşte Ocak ayında ve bugüne kadar satışı yapılan toplam devre mülk sayısı... 

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Milletvekilinden yabancıya mülk satışı tepkisi: Onlar da bir süre sonra müteahhitlik yapmaya başlayacak!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, yabancıların vatandaşlık edinimi için yaptığı gayrimenkul alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arı, yeni yapılan düzenlemeyi eleştirdi. 

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Ankara Kızılcahamam Milli Emlak, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülkü satıyor. Peki Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ne kadar? 

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

yabancılara mülk satışı nasıl yapılır Haberi

yabancılara mülk satışı nasıl yapılır

Yabancılara gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun 2012 Mayıs ayında yürürlüğe giren değişikliği ile,  yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı aranması uygulaması terk edildi.


Buna göre, isteyen yabancılar taşınmaz edinimi şartlarına uymak şartı ile Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ülkemizde  taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediminin mümkün olup olmadığı  konusunda yabancılar; ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya ülkenizin Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alabiliyor.


Sözleşmelerin resmi şekilde düzenlenmesi :

Türkiye’de geçerli mevzuata göre, taşınmaz mülkiyetinin devrini amaçlayan resmi sözleşmelerin mutlaka taşınmazın bulunduğu Tapu Sicil Müdürlüklerinde yapılması gerekmektedir. Ayrıca, resmi satış öncesinde noter huzurunda “satış vaadi sözleşmesi” imzalanması da mümkündür. 

Satış sözleşmesi resmi şekilde yapılan taşınmazın mülkiyetinin kazanılması Tapu Müdürlüklerinde yapılacak tescil ile mümkün olmaktadır. 


Yabancıların taşınmaz edinimindeki kanuni sınırlamalar :

A. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak...