12 / 12 / 2025

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı

Yabancı yatırımcılar gayrimenkule yöneliyor. Bu sene yabancı yatırımcıların gayrimenkul satışlarında rekor kırıldı. Yabancı yatırımcıların doğrudan yaptığı gayrimenkul yatırımları 2014 yılında 1 milyar 267 milyon dolara ulaştı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım  yılın üçüncü çeyreğinde 135 milyon Euro kar elde etti!

Türkiye’nin en büyük ticari gayrimenkul yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım, yılın üçüncü çeyreğinde 135 milyon Euro kar elde etti.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın operasyonel karı 
2025’in 3. çeyreğinde 135 milyon Euro’ya ulaştı!

Türkiye’nin en büyük ticari gayrimenkul yatırımcısı olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın operasyonel karı  2025’in 3. çeyreğinde 135 milyon Euro’ya ulaştı.

GYO’ların gayrimenkul yatırımlarında büyük atak: Toplam portföy değeri 1,5 trilyon TL ye ulaştı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verileri paylaştı. Buna göre GYO’ların toplam portföy değeri 1,5 trilyon TL ye ulaştı.

Algün İnşaat 'Gayrimenkul Yatırım Fonu'  kuruyor!

Algün Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, sektördeki konut açığını kapatmak ve yeni konut üretimi için finansman ihtiyacı bulunduğunu, bu kapsamda da Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) kurma kararı aldıklarını açıkladı. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım yılın ilk yarısında operasyonel karını yüzde 20 artırdı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, yılın ilk yarısında operasyonel karını yüzde 20 oranında artırarak, 89 milyon Euro’ya yükseltti.  

Ankara’nın ilk halka açık gayrimenkul yatırım fonu yatırımcılarla buluştu!

Ankara’nın en merkezi noktalarından biri olan MİA bölgesinde konumlanan Metafor AVM, Ankara’nın ilk halka açık Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) olarak rekor taleple yatırımcılarla buluştu.

Yabancı yatırımcıların konut yatırımında şehir tercihleri değişti!

Türkiye'de yabancı yatırımcıların, şehir tercihleri değişti. Yabancıların bu yılın ilk yarısında İstanbul, Antalya ve Mersin'de aldığı konutlar yıllık bazda azalırken, Ankara, Muğla ve Sakarya'da ise artış gösterdi.

Proje gayrimenkul yatırım fonlarının sayısı yılın ikinci yarısında 33'e yükseldi!

Geçen yılın ikinci yarısında hayata geçirilen proje gayrimenkul yatırım fonlarının (PGYF) sayısı 33'e yükseldi.

Döviz getirili gayrimenkul yatırımında yeni rota Üsküp oldu!

Döviz getirili gayrimenkul yatırımını tercih eden Türk yatırımcılar gayrimenkulde rotayı Üsküp’e çevirdi.

Gayrimenkul yatırımı için en en kârlı 7 Avrupa şehri belli oldu!

Yeni yılda Avrupa’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar için cazip fırsatlar sunan 7 şehir belli oldu. Global Property Guide tarafından açıklanan verilere göre, yüksek kira getirisi oranlarıyla ön plana çıkan bu şehirler, yatırımcılar için de kârlı birer hedef haline geldi.

Paris'i sollayan Madrid, Avrupa’da gayrimenkul yatırımı için en cazip 2. şehir oldu! 

PwC ve Urban Land Institute tarafından yapılan araştırma Avrupa’da gayrimenkul yatırımının Madrid’e kaydığını ortaya koyarken, birinciliğin ise hala Londra’da olduğu belirtildi. Barselona ise Katalonya'daki yabancı yatırım kısıtlamaları ve sıkı konut politikaları sebebiyle 10'un dışında kaldı.

Dünyadaki varlığın yüzde 64,7’si gayrimenkul yatırımında!

Konutun bir yatırım aracı olup olmadığı tartışmaları hız kesmeden devam ederken, İnşaat Mühendisi Alper Kutlu’nun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre dünyadaki varlığın yüzde 64,7’si gayrimenkul yatırımında.

'Gayrimenkul yatırımı enflasyona karşı kalkan gibidir' diyen uzman isim yatırımcıları uyarıyor! Bekleyen kaybeder!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, gayrimenkul yatırımını enflasyona karşı kalkan olduğunu belirterek, yatırımcılara fırsatları değerlendirmek için harekete geçmelerini söyledi. 

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı Haberi

Yabancıların gayrimenkul yatırım oranları arttı

Yılın ilk 4 ayında net doğrudan uluslararası yatırım girişinin 5 milyar 118 milyon dolar olduğu göz önüne alındığında, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların dörtte birinin gayrimenkul sektörüne yapıldığı görülüyor. 


Yabancıların gayrimenkule net doğrudan yatırımları ocak ayında 332 milyon dolar, şubat ayında ise 306 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmişti. 


Yılın ilk 4 aylık dönemi açısından yabancıların bu alandaki en yüksek doğrudan yatırımı daha önce 2007 yılında 1 milyar 256 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti. 


4 yabancı sermayeli firmadan biri gayrimenkul ve inşaat sektöründe Bu arada Türkiye'de ocak-nisan döneminde kurulan uluslararası sermayeli bin 229 şirketin 102'si inşaat, 161 'i de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Türkiye'de toplam 38 bin 724 yabancı sermayeli şirket bulunduğu düşünüldüğünde de her 4 yabancı sermayeli firmadan birinin gayrimenkul kiralama ve iş...