19 / 04 / 2024

yalıtım sektöründeki meslek standartları

yalıtım sektöründeki meslek standartları

Yalıtım sektörünün belirli standartlarda ürün üretmesi, kalitenin artırılması ve haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren TEBAR aynı zamanda yalıtım sektöründeki meslek standartlarının belgelerini veriyor.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Özgür Kaan Alioğlu, ODE Yalıtım Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan ODE Yalıtım’ın yeni Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Özgür Kaan Alioğlu oldu. 

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

ODE Yalıtım'dan inşaat projelerinde verimliliği artıracak çözümler!

Türkiye’de ve ihracat yaptığı beş kıtada yer alan 75’in üzerindeki ülkede yalıtım sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan ODE Yalıtım, dijital dönüşümü ve sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiği hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek “ODE BIM Kütüphanesi”ni oluşturdu.

Levent Gökçe: Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli!

İZODER, 27. kuruluş yıldönümü kapsamında internet üzerindeny yaptığı etkinlikte yalıtım sektörüyle bir araya geldi.

Ode Yalıtım'ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk raporu yayımlandı!

Yalıtım sektöründe dünya markası olma amacıyla sürdürdüğü faaliyetlerinin merkezine, topluma daha yararlı olmayı ve iyi gelecek sağlamayı koyan ODE Yalıtım, ikinci KSS raporunu yayımladı. 

Gizem Özgüney, ODE Yalıtım'ın İnsan Kaynakları Müdürü oldu!

Türkiye’de yalıtım sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan ODE Yalıtım'ın İnsan Kaynakları Müdürü Gizem Özgüney oldu...

ODE Yalıtım ihracatın ciro içindeki payını yüzde 50'ye taşımayı hedefliyor!

Yalıtım sektöründe global bir marka olma hedefiyle faaliyet gösteren ODE Yalıtım, bu kapsamda Türkiye’de olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde de prestijli projelerin tercihi oluyor.

yalıtım sektöründeki meslek standartları Haberi

yalıtım sektöründeki meslek standartları

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) bünyesinde faaliyet gösteren TEBAR, yalıtım sektöründeki meslek standartlarının belgelerini verebilen Türkiye’deki 3 kurumdan biri olarak, sektör için önemli bir adres haline geldi. Yalıtım sektöründe çalışan ustalara ‘Isı Yalıtımcısı’, ‘Su Yalıtımcısı’, ‘Ses Yalıtımcısı’ ve ‘Yangın Yalıtımcısı’ olmak üzere 4 ayrı kategoride ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ vermeye yetkili olan TEBAR; 25 Mayıs 2015’te yayımlanan tebliğe göre zorunlu hale getirilen belgeye, her ustanın sahip olması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale getirildiği 40 meslek içinde, yalıtım sektörünün 4 ana unsurları ‘Isı Yalıtımcısı’, ‘Su Yalıtımcısı’, ‘Ses Yalıtımcısı’ ve ‘Yangın Yalıtımcısı’nın bulunduğunu belirten TEBAR Yönetim Kurulu Üyesi Timur Diz, “Son 10 yılda 10 kat büyüyen yalıtım sektöründeki 4 mesleğin standartlarını da TEBAR olarak biz hazırlamış,...