17 / 04 / 2024

yalıtımla tasarruf

yalıtımla tasarruf

Sıvalı dış cephe ısı yalıtım sisteminde yani mantolamada 5 cm kalınlıkta yalıtım levhası yerine 10 cm yalıtım yapılması durumunda, yalıtım uygulamasının maliyeti yüzde 30 artmasına rağmen, tasarruf potansiyeli yüzde 100 artıyor

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Konforlu binalarda yaşamak yalıtımla mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Başkanı Levent Gökçe, ‘Dünya Konut Günü’nde yaptığı açıklamada binalarda yalıtımın önemine vurgu yaptı. Gökçe, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın yalıtımla mümkün olduğu söyledi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Murat Savcı: Doğru yalıtım karbon salınımlarını azaltır!

Sürdürülebilirlik konusunun giderek önem kazandığından bahseden İzocam Genel Müdürü Murat Savcı, doğru yalıtımla karbon salınımlarını azaltıp enerji giderlerini düşürerek doğayı korumanın mümkün olduğundan bahsetti.

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Levent Pelesen: Konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar!

Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenleyen İZODER, 2019 yılının 5. seminerini Gaziantep’te düzenledi.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

yalıtımla tasarruf Haberi

yalıtımla tasarruf


Isı yalıtımı yaptırmanın sanıldığı kadar pahalı bir uygulama olmadığının da altını çizen Emrullah Eruslu, "Binalarda gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında en az yüzde 50 tasarruf sağlayan ısı yalıtımı uygulamasının maliyeti, bir binanın toplam inşaat maliyetinin yüzde 3 ila 5'i kadar. Hatta yalıtım kalınlığı arttıkça yüzde 70'lere varan tasarruf yapmak mümkün. Bir örnekle de açıklamak gerekirse sıvalı dış cephe ısı yalıtım sisteminde yani mantolamada 5 cm kalınlıkta yalıtım levhası yerine 10 cm yalıtım yapılması durumunda, yalıtım uygulamasının maliyeti yüzde 30 artmasına rağmen, tasarruf potansiyeli yüzde 100 artıyor." diye açıkladı. 


Avrupa'nın 10 katı kadar enerji tüketiyoruz Avrupa Birliği ülkelerinin yalıtım konusunda Türkiye'den daha iyi düzeyde olduğunu belirten Eruslu, "Yalıtım ürünlerinin çeşitliliği ve kullanım detayları konusunda ülkemiz son derece ileri olmasına rağmen yalıtım...