25 / 04 / 2024

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.



Konutlarına yalıtım yaptırmak isteyen kişilerin, bazı konular hakkında kafasında soru işaretleri bulunabiliyor. Henüz karar aşamasındayken yalıtım yaptıracak kişiler, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  gibi birçok soruya cevap arıyor. 57 sene önce Türkiye’yi yalıtımla tanıştıran marka İzocam, bu soruları yanıtladı. Tüketicilerin doğru bilgiye ulaşmalarını hedefleyen İzocam, bina yalıtımıyla hakkında en çok sorulan sorulara açıklık getirdi. İşte bina yalıtımı hakkında en sık sorulan 9 soru ve yanıtları:

 Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

1. BİR BİNANIN EN ÜSRT KATINDA YAŞIYORUM? YAZLARI NORMALDEN SICAK OLUYOR. NE YAPABİLİRİM?

Çatıda yapılacak ısı yalıtımı ile yazın aşırı ısınma sorununa çare olabilir. Çatı arası kullanılmıyorsa, zemine uygulanacak çatı şiltesi ya da rulopan uygulaması ile çözüm sağlayabilirsiniz.

2. ODAMDAN EVİN İÇİNE VE KOMŞULARA ÇOK SES GİDİYOR? BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI?

Ses problemine en iyi çözüm, sesin kaynağında alınan önlemlerle olur. Yüzer döşeme uygulaması ve duvarlarda kalibel uygulaması ile komşulara giden gürültü düzeyi en aza indirilebilir.

3. ISITMAYA ÇOK PARA HARCIYORUM. YALITIMLA BUNDAN TASARRUF EDİLEBİLİR Mİ?

Binalara yalıtım uygulayarak hem ısıtma hem soğutma için yaptığınız harcamalarda yüzde 60'a varan tasarruf sağlayabilirsiniz.
 

İşte diğer sorular ve cevapları...


Geri Dön