23 / 04 / 2024

yangın kaçış yolu nasıl inşa edilir

yangın kaçış yolu nasıl inşa edilir

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı? Katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekan olmamak şartıyla, hangi özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul ediliyor? İşte yönetmelik esasları...

Piyasalar resmen yangın yeri! Euro/TL' de son dakika gelişmesi 3 Haziran 2022

Piyasalar bugün resmen yangın yerine döndü. Dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişin ardından euro da atak yaparak yükselmeye devam ediyor. Peki bugün euro ne kadar? Euro kaç TL? İşte euro da son dakika gelişmesi 3 Haziran 2022...

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Ankara'daki ORS Rulman Fabrikası’nda yangın çıktı!

Ankara'daki ORS Rulman Fabrikası’nda yangın çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Eskişehir Yolu 60. Kilometredeki ORS Rulman Fabrikası’nda çıkan yangına anında müdahale edip kontrol altına alarak söndürdü.

Dubai'de gökdelen yangını! Torch Tower'ı alevler sardı!

Dubai Marina'daki gökdelenlerden Torch Tower'da (Meşale Kule) yerel saatle 02:00'de büyük bir yangın çıktı. Alevler binayı hızla sararken, içeride kaç kişi olduğu henüz bilinmiyor.

Fatih'te bir iş hanında yangın çıktı!

Fatih’te bir çantacıda çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Yanan binada mahsur kalan Afrika uyruklu 2 kişi, alevlerden kaçmak için cama çıkarak yan binaya geçti.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın!

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın nedeniyle hastanede bulunan 45 hasta kentteki başka hastanelere sevk edildi..

Beylikdüzü'nde yangın çıktı!

İstanbul Beylikdüzü'nde bir sitede çıkan yangında, dumandan zehirlenen 1 kadın yaşamını yitirirken, yangın sırasında paniğe kapılarak apartman boşluğuna atlayan başka bir kadın da hayatını kaybetti

Kayıp-kaçak bedelini almanın kolay yolu!

Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nesih Tanrıverdi, tüketicilerin, elektrik faturalarından kesilen kayıp-kaçak bedelinin iadesini icra yoluyla da sağlayabileceğini iddia etti. İşte Kayıp-kaçak bedelini almanın kolay yolu...

Gaziantep'te fabrika yangını çıktı!

Gaziantep'te 2. OSB'de fabrika yangını çıktı. 2. OSB'deki kağıt ve ambalaj fabrikasında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Trabzon'da özel hastanede yangın!

Akçaabat ilçesindeki özel bir hastanenin dördüncü katında, elektrik panosunda çıkan yangın hasara yol açtı. Yangın sebebiyle hastanedeki bazı hastalar, dumandan etkilenmemeleri için başka hastanelere nakledildi

Akpınar'da yangın çıktı!

Akpınar TOKİ Konutları yolu üzeri Prestij sitesinde Sadık Ç'ye ait evde bilinmeye bir nedenden yangın çıktı. Evin yatak odasında başladığı öğrenilen yangını fark eden ev halkı hemen dışarıya çıkarak durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Elazığ'da orman yangını çıktı!

Karakoçan İlçesi'nin Golan Kaplıcaları yolu üzerinde bulunan Çayırgülü Mezrası'nda piknik alanında öğlen saatlerinde piknikçilerin neden olduğu belirtilen yangın çıktı. Yangınlara ekipler müdahale ederek söndürme çalışması başlattı.

yangın kaçış yolu nasıl inşa edilir Haberi

yangın kaçış yolu nasıl inşa edilir

Yangın kaçış yolu nasıl olmalı?

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre, hastane, otel, huzur evi, ilköğretim okulu, yuva ve benzeri yerler dışında kalan mevcut yapıların kaçış yolları için, 31 inci madde hükümleri esas olmak üzere, bu maddede belirtilen hususlar da kabul edilir.


Mevcut yapılarda; birinci katta kullanıcı sayısı 25 kişiden fazla olmamak şartıyla, bina dışındaki güvenlik bölgesine açık, dış zeminden en çok 4 m yükseklikte olup açılabilir kanat genişliği ve yüksekliği en az 70 cm olan pencereler, zaruri hâllerde kaçış yolu olarak kabul edilir.


Mevcut yapılarda, katta bulunan kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçmemek ve toplanma amaçlı mekân olmamak şartıyla, aşağıda belirtilen özellikteki çıkışlar, ikinci kaçış yolu olarak kabul edilir: 


a) Bina yüksekliği 30.50 m’den fazla olmayan binalarda, kaçış merpenine bir pencereden ulaşılmasına;


1)...