26 / 04 / 2024

yapay zeka inşaat sektörü

yapay zeka inşaat sektörü

Yapay zeka ile makine öğrenmesi teknolojilerinin inşaat sektörünü nasıl dönüştüreceği ve ‘üretken tasarım' kavramının sunduğu olanaklar Autodesk'in ‘İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi'nde tartışıldı...

İnşaat şirketleri, müşterileri yapay zekayla analiz edebilir!

Toplumsal kalkınmada yapay zekanın ana araçlardan birine dönüşebileceğini söyleyen Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Erman Karaca, Türkiye'nin bu konuda yolun başında olduğunu ancak yatırımlarla büyümenin bu yönde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın  en fazla etkileyeceği meslek grupları da tartışma konusu oluyor. Özellikle inşaat sektöründe, yapay zekadan nasibini alacak.

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın en az ve en fazla etkileyeceği meslek grupları ve haberin detayları...

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Yapay zeka, 2023 sonunda Bitcoin fiyatını tahmin ediyor!

Yapay zeka, son dönemde sert yükseliş yaşayan Bitcoin için 2023 yılı sonu için fiyat tahmini açıkladı.

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.

Yeni trend ‘Home Connect’ Yapay zeka beyaz eşya ile birleşti

Kamera kontrollü pişirme özellikli fırın ve akıllı buzdolabı hayatınızı kolaylaştıracak. Yeni nesil yapay zeka ve loT teknolojisini (internete bağlanan cihaz) barındıran ürünler artık ev yaşamını kolaylaştırdığı için vazgeçilmez ürünler arasında yer alıyor.

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

İnşaat maliyetleri kontrolünde yapay zeka dönemi!

TÜİK rakamlarına göre, inşaat maliyetlerinin yüzde 45 yükseldi. Maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini dile getiren PirCloud kurucusu Sedat Yazıcı, yapay zekanın bu konuda oldukça avantaj yarattığını dile getirdi. 

Akıllı şehirlerde yapay zeka ve merkezi yönetim büyük önem taşıyor!

Akıllı şehirlerde güvenlik için mobilite, bağlantı ve yapay zeka büyük önem taşıyor...

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

24 saat çalışan robot inşaat işçileri geliyor!

İnşaat sektörü teknoloji ile gelişmeye devam ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti ve "24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz" dedi...

yapay zeka inşaat sektörü Haberi

yapay zeka inşaat sektörü

İnşaat, yapay zeka ve robotik teknolojilerinin en zor dahil olduğu sektörlerden biri. İş el becerisi ve bütünsel düşünmeye geldiğinde henüz hiçbir ileri teknoloji, insanın eline su dökemiyor. Şimdiye kadar duvar ören robotu, AR/VR’ın çeşitli kullanım alanlarını ve yapay zekalı sistemlerin insanların inşaat sektöründe de insanların ‘artık’ yapmak istemediği tekrarlanan işleri yerine getirdiğini gördük. İnsanlar için iş ve görev kavramları Endüstri 4.0 ile birlikte değişirken, diğer yandan 2050’de dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağı hesabı yapılıyor. Bu, yeni şehirler, daha fazla konut ve daha fazla yol demek.

Haftalık Ekonomi Dergisi'nden Şule Güner 'in haberine göre, inşaat sektörünün bu talebi karşılaması için dünya genelinde her gün, yaklaşık 13 bin konut inşa etmesi gerek. Barınma temel ihtiyacıyla birlikte iklim değişikliği, insanın kent yaşamını...