19 / 04 / 2024

yapı denetim yasası 2013

yapı denetim yasası 2013

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi gerektiğini söyleyerek ve güvenli yapılar yapılabilmesi için Yapı Yasası' nın çıkması gerekir dedi...

Meriç Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Meriç Yapı Denetim Limited Şirketi, Gültekin Parlak tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Kasım' da Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi Bulvarı 'nda kuruldu.

Mimart Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Mimart Yapı Denetim Limited Şirketi, Resul Arslan tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Ekim 'de İstanbul, Arnavutköy, İslambey Mahallesi, Sokullu Mehmet Caddesi 'nde kuruldu.

Halkalı Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Halkalı Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, İsmail Alkazan tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ekim'de Halkalı, Merkez Mahallesi, 1.Çeşme Sokak'ta kuruldu.

Donanım Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Donanım Yapı Denetim Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi, Hasan Şafak Gül tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ekim'de Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Sahil Yapı Denetim’in yaptırdığı binada eksik demir mi kullanıldı?

Yapı denetimini Sahil Yapı Denetim’in yaptığı bir binada iddiaya göre eksik demir kullanıldı, belediyece onaylı mimari projede verilen ‘kot’a uyulmadı, bakanlığa ihbar sonrası birileri binanın projelerini gerçek olmayan projelerle değiştirdi.

Star GYO İnşaat Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Star GYO İnşaat Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehdi Öztürk ve Halil Nuroğlu ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Küçükçekmece, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi, Mehmet Yaşar Haktankaçmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Ekim 'de Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi 'nde kuruldu.

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İrfan Varol'dan yapı denetim açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şube Başkanı; uyardı. "Belediyemizin yapı denetimi" denilerek bazı firmaların "belediyelerin kanun gücü kullanılarak" öne çıkarıldığı, diğer firmaların iş almasının engellendiğini öne sürdü

Çevre ve Şehircilik'ten üç yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün 29463 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çevre ve Şehircilik'ten dört yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, dört yapı denetim şirketi ile ilgili iptal kararı ilanı bugün 29459 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı denetim firmalarına 360 bin metrekare sınırı geldi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte gündeme gelen yapı denetim sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Düzenlemeyle artık yapı denetim firması açmak isteyenlerden 200 bin lira, laboratuvarlardan ise 30 bin lira teminat alınacak.

Yapı denetim sisteminde önemli değişiklik!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte gündeme gelen yapı denetim sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Düzenlemeyle artık yapı denetim firması açmak isteyenlerden 200 bin lira, laboratuvarlardan ise 30 bin lira teminat alınacak.

yapı denetim yasası 2013 Haberi

yapı denetim yasası 2013

İnşaat sektörünün geleceğinin sürdürülebilir sistemlere bağlı olduğu vurgulandı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi gerektiğini ve güvenli yapılar yapılabilmesi için "Yapı Yasası'nın çıkması gerektiğini söyledi. Yapı yasası ile birlikte binanın tasarım ve yapımı ile ilgili tüm yönetmelikleri  barındıran "Ulusal Bina Yönetmeliği" hazırlanması gerektiğini ifade eden Yetişener, Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulması gerektiğini de vurguladı. İMSAD olarak bu konuda görev almaya hazır olduklarını belirten Yetişener, "75 inşaat malzemesi sanayi firması ve alt sektörlerde her biri kendi alanında örgütlü 29 dernekten oluşan üye yapımızla inşaat sektöründe kuralların oluşmasına ve uygulanmasına katkı sağlamayı ve toplum bilincini geliştirmeyi sosyal bir görev olarak görüyoruz" dedi. 


Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin bu yıl 5'incisini düzenleyecek olan...