29 / 03 / 2024

Dündar Yetişener: Yapı Yasası çıkarılsın!

 Dündar Yetişener: Yapı Yasası çıkarılsın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi gerektiğini söyleyerek ve güvenli yapılar yapılabilmesi için Yapı Yasası' nın çıkması gerekir dedi...



İnşaat sektörünün geleceğinin sürdürülebilir sistemlere bağlı olduğu vurgulandı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, sektördeki mevzuat kargaşasının giderilmesi gerektiğini ve güvenli yapılar yapılabilmesi için "Yapı Yasası'nın çıkması gerektiğini söyledi. Yapı yasası ile birlikte binanın tasarım ve yapımı ile ilgili tüm yönetmelikleri  barındıran "Ulusal Bina Yönetmeliği" hazırlanması gerektiğini ifade eden Yetişener, Bina Yönetmeliği Koordinasyon Kurulu adı altında bir sivil platform oluşturulması gerektiğini de vurguladı. İMSAD olarak bu konuda görev almaya hazır olduklarını belirten Yetişener, "75 inşaat malzemesi sanayi firması ve alt sektörlerde her biri kendi alanında örgütlü 29 dernekten oluşan üye yapımızla inşaat sektöründe kuralların oluşmasına ve uygulanmasına katkı sağlamayı ve toplum bilincini geliştirmeyi sosyal bir görev olarak görüyoruz" dedi. 


Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nin bu yıl 5'incisini düzenleyecek olan dernek, ziıvede sektörün özel ve kamusal aktörlerini bir araya getirerek inşaat sanayinin vizyonunu belirlemeyi ve geleceğin uygulamalarını oluşturmayı hedefliyor. 2009 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen zirvenin bu yılki ana teması ise "Güvenli Yapı ve Kentsel Dönüşüm" olacak. 


PARA


Geri Dön