28 / 03 / 2024

Dündar Yetişener kimdir?

 Dündar Yetişener kimdir?

Dündar Yetişener, 12 yıldır İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nde (İMSAD) yönetimde çeşitli görevler yaptı. Şimdi ise yeni dönemde başkanı oldu...




1959 yılında İstanbul’da doğan Dündar Yetişener Şişli Terakki Lisesi’nden sonra Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Bölümünde tamamlayan Yetişener, evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

Kariyerine Koç Grubu ve Afa İnşaat’ta profesyonel olarak başlayan Yetişener, halen Fibrobeton Şirketler Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürmektedir. Grup,.uluslararası inşaat, inşaat malzemeleri ve know-how ihracı, endüstriyel malzemelerin imali ve dış ticareti konularında faaliyet gösteriyor.

 

Cephe kaplama ve dekorasyon malzemesi olarak kullanılan GRC (fiber takviyeli beton) ürünlerini Türk yapı sektörüne 1987 yılında kurduğu Fibrobeton ile tanıtan Yetişener, Türkiye’de GRC pazarının oluşturulmasına öncülük yapmıştır. .

 

Fibrobeton’u bugün patenti kendine ait GRC teknolojisini ve tasarımlarını dünyaya ihraç eden bir kurum haline getiren Yetişener, inovatif ürünlerle dünya çapında bir Türk markası oluşturmuştur. Yetişener’in kaptanlığındaki Fibrobeton, geçtiğimiz yıl Dünya GRC Kongresi’nde 3 dalda 3 ödül birden alarak sektörde “dünya lideri” olduğunu kanıtlamıştır. Fibrobeton’un halen 4 kıtadaki çeşitli ülkelerde yaklaşık 3 500 binanın dış cephesinde imzası bulunmaktadır.

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Yetişener, 12 yıldır İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nde (İMSAD) yönetimde çeşitli görevler yaptı. Son dönemde İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürüten Yetişener ayrıca çeşitli sektörel ve sosyal derneklerde aktif üyeliğini sürdürmektedir.


Geri Dön