20 / 04 / 2024

yapı risk tespit çalışmaları

yapı risk tespit çalışmaları

Depremin bizi bir daha ne zaman yoklayacağı belirsiz, herkes evlerin durumuyla ilgili tedirgin. Peki ne yapmamız gerekiyor? Olası depremden nasıl en az hasarla kurtulabiliriz?

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

Depremlerde 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde detaylı zemin etüdü uygulanmadığı ,bazı temellerin ana kaya bazılarının ise dolgu ve alüvyon zemin üzerine oturduğu ve bunun da yer değiştirmelere sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kiraya çıkmadan önce bu raporu mutlaka isteyin!

Deprem felaketi sonrası konutların sağlamlığı daha fazla sorgulanıyor. Artık kiracılar eve çıkarken veya ev alacaklar satış sürecinde binanın risk tespit raporunu soruyor.

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'

Temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat ve stokçuluk yapıldığı tespit edilen zincir marketler ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm sağlamayınca, farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı. Ayrıca market ile üretici arasındaki fiyat farkı ise ikiye katlandı.

Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

Sigorta borcunun olup olmadığı düzenli aralıklar kontrol edilmelidir. Yani aylık gelirlerinin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi yapılarak tespit edilebiliyor. Peki Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa etti! 371 firmanın 559 ürünü hileli çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklama ile hileli, taklit veya tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünleri açıkladı. İşte o liste…

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Deprem sonrası Kütahya'da 41 bina hasar aldı!

Kütahya'da 31 Ağustos'ta meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 41 binada hasar tespit edildi. 

Deprem sonrası Kütahya'da 15 bina hasar aldı!

Kütahya'da dün meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 15 binada hasar tespit edildi. 

Yılmaz Büyükerşen'den kaçak villa açıklaması!

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kaçak yapıldığı tespit edilen villasında suçu arkadaşına yükledi. Yılmaz Büyükerşen, 4 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 140 metrekarelik eve “villa” denmesini de eleştirdi.

Faizsiz konut edindiren şirketlere yasal düzenleme geliyor!

Tasarruf finansman şirketlerinin faaliyet gösterilebilmesi için asgari ödenmiş sermayelerinin 100 milyon TL olması, kurumsal yapı, risk yönetimi ve bilgi teknolojileri altyapısı gibi yükümlülüklerini yerine getirilmesi gerekli...

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "2012'den günümüze kadar yaklaşık bin 900 taşınmaz riskli yapı olarak tespit edildi ve bin 600'ünün yıkımı gerçekleştirildi" dedi.

yapı risk tespit çalışmaları Haberi

yapı risk tespit çalışmaları

Yıllarca Marmara’da gerçekleşecek büyük depreme kilitlendik, tam unutmaya başlamıştık ki, 5.8′ büyüklüğünde meydana gelen sarsıntıyla yeniden deprem gerçeğiyle yüzleştik. Gazete Duvar'dan Murat İnceoğlu, İstanbul Belediyesi’nin yeni Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kahraman ile deprem gerçeği hakkında konuştu. 

1- Depremin ardından akla ilk gelen ‘afet toplanma alanları’ oldu. Sayıları hakkında farklı açıklamalar var, fark neden kaynaklanıyor?

Bizden önceki yönetim başlatmış ama bizim de devralıp sürdürdüğümüz bir çalışma var. Buna göre şu an 859 tane deprem anında toplanma alanı belirledik. Bu alanlar öyle konumlanıyor ki, bir kişi bir binadan çıktığında en fazla 500 metre mesafede olacak. Hatta bu toplanma alanına giderken şunlar da yapıldı, tahliye koridorları belirlendi, 1-2 metre genişliğinde alanlar, bu alanlar ki...