28 / 03 / 2024

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı mı

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı mı

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılının ilk 9 aylık döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 59,5 arttı...

Kovid-19'la yazlık bölgelerde ruhsat rekoru kırıldı!

Kovid-19 salgınında yazlık kesimlerde ruhsat rekoru kırıldı. Yeni yatırımlarını Kovid-19 sonrası için harekete geçirecek olan inşaatçılar, ruhsat başvurularını artırdı. Ruhsat artışlarında öne çıkan bölgeler ise yazlık kesimler oldu.

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

Konut inşaatlarına doping!

2017 senesinde konut inşaatı yapı ruhsatlarında Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesi görülmüştü. O sene tam 1.4 milyon ev için yapı ruhsatı hazırlandı. Dün yayınlanan verilere göre ise 2021'in ilk çeyreğinde yapı ruhsatı alınan ev sayısı önceki 3 seneden fazla oldu. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 27 düştü!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4 geriledi.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Üçüncü Çeyrek, Temmuz–Eylül, 2023 yılına ilişkin Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

9 ayda ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı!

2022 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 144 bin konutun inşası için yapı ruhsatı verildi ve yılın 9 ayında ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı. Yıllık konut ihtiyacı 750-800 bin bandında olduğu için üretim, ihtiyacın gerisinde kalmış oldu.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Türkiye genelinde 4 ayda yapı ruhsatı alan bina sayısı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ocak-şubat ve mart aylarını kapsayan yılın ilk çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,5 azaldı. Yapı ruhsatı verilen yapılan yüzölçümündeki gerileme de yüzde 21,8 oldu.

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 59,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021 yılının ilk 9 aylık döneminde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 59,5 arttı...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı mı Haberi

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı mı

Türkiye İstatistik Kurumu, bugün merakla beklenen Ocak-Eylül 2021 dönemine ilişkin yapı izin istatistiklerini resmen duyurdu.

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2021 yılının ilk 9 aylık döneminde geçen senenin aynı dönemine göre belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 59,5 artış gösterdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yine açıklanan rakamlara göre, yüzölçümü yüzde 36,4, değeri yüzde 86,3, daire sayısı yüzde 33,4 artış gösterdi.

Açıklanan resmi rakamlara göre yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüz ölçümü 99,2 milyon metrekare şeklinde belirtilirken, bunun 57,2 milyon metrekarelik kısmını konut, 23,2 milyon metrekarelikı kısmını konut dışı ve 18,8 milyon metrekarelik kısmının ortak kullanım alanı olduğu belirtildi.

Merakla beklenen verilere göre, kullanma amacına göre 69,3 milyon metrekareyle en yüksek pay, 2 ve daha fazla konutlu ikamet amaçlı...