18 / 04 / 2024

yapısız taşınmazdaki riskler

yapısız taşınmazdaki riskler

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

ŞOK’ta A’dan Z’ye indirim! TV ünitesi 799 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, inverter klima 14 bin 299 TL’ye düştü!

ŞOK, büyük ilgi gören indirim kampanyasını bugün sonlandırıyor. Buna göre TV ünitesi 799 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, inverter klima 14 bin 299 TL’ye düştü. İşte 29 Ağustos Salı ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta Domestos çamaşır suyu 59,95 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, dana sucuk 99,90 TL’ye düştü!

ŞOK Market, 23 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında hangi ürünlerin indirime gireceğini belirledi. Bu doğrultuda, Domestos çamaşır suyu 59,95 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, dana sucuk 99,90 TL’ye düştü. İşte 25 Ağustos Cuma ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta Sinbo yağsız fritöz 1.599 TL’ye, salamura siyah zeytin 39 TL’ye, Raid sineksavar 48,75 TL’ye düştü!

ŞOK’tan çok sevindirecek indirim kampanyası geldi. Bu doğrultuda, Sinbo yağsız fritöz 1.599 TL’ye, salamura siyah zeytin 39 TL’ye, Raid sineksavar 48,75 TL’ye düştü. İşte 28 Temmuz Cuma ŞOK fiyat listesi..

Philips Airfryer XXL HD9650/90 Avance Collection 7.3 lt Yağsız Fritöz kaç TL! Teknik özellikler neler?

Philips Airfryer XXL 7.3 lt Yağsız Fritöz geniş iç haznesi sayesinde minimum yağ ekleyerek çeşitli yemeklerin kısa sürede yapılmasını sağlar. Peki cihazın diğer özellikleri neler?

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Başvuran yeni yıla borçsuz harçsız girecek! En büyük borç kapatma kredini kaçırmayın!

Başvuru yapan kişiler 2023 yılına borçsuz harçsız girecek. İş Bankası, TEB, ING, Yapı Kredi, QNB, Akbank, Garanti BBVA’ya borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. İşte detaylar!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

Söz Bir Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Bir Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Salih Özdemir tarafından kuruldu.

TOKİ Sivas Sızır’da 240 taksitle ucuz konut!

Aylarca duyurular yapılan 81 ilde 250 bin konut projesi 14 Eylül 2022’de açıklandı. Ucuz sosyal konut düsturuyla yola çıkan proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi. İşte 8 soruda bütün detaylarıyla TOKİ Sivas Sızır projesi…

Söz Yapım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Yapım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da Levent Sözügüzel tarafından kuruldu.

Es Söz Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Es Söz Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sezai Sunar tarafından kuruldu.

yapısız taşınmazdaki riskler Haberi

yapısız taşınmazdaki riskler

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmaz satın alabiliyorlar. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler ortaya çıkıyor. 

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Ülkemizde dünyanın 163 farklı ülkesinden 255 bin 420 yabancı gerçek kişi taşınmaz edinmiştir.  Sadece 2019 tarihine kadar yabancı gerçek kişilerin edinmiş oldukları arazilerin toplam yüzölçümü ise 16 milyon 779 bin 838 metrekare olmuştu. Hatta mevcutta 28 bin 933 yabancı gerçek kişi ülkemizde arazi sahibi olarak bulunuyor. Yabancı uyruklu gerçek kişilerce, yapısız  taşınmaz edinilmesi durumunda yani üzerinde yapı bulunmayan arsa, tarla gibi taşınmazlarda, taşınmazın niteliğine uygun olarak proje geliştirilmesi ve bu projenin iki yıl içinde ilgili...