18 / 04 / 2024

Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma

Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma

Gümüşhane'de bir yaylada kaçak yapıların yıkımı sırasında arbede çıktı. Yıkıma engel olmayan çalışan bina sahiplerine jandarma müdahale etti. Arbade sonucunda 5 kişi gözaltına alındı.

Gümüşhane yaylalarındaki kaçak yapılaşmaya müdahale!

Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri, tespitler sonucu kanuna aykırı yapıldığı belirlenen yapıların temel inşaatlarında yıkım işlemi, ev yapmak için açıldığı belirlenen çukurlarda ise kapatma işlemi gerçekleştiriyor.

Yüzde 25'lik kira artışı sınırı Anayasa'ya aykırı mı? Ev sahipleri dikkat!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde kira artışlarına getirilen sınırı kaleme aldı ve Anayasa'ya aykırı olup olmadığını değerlendirdi...

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı! Yasaya aykırı artış yapan ev sahibi hemen kara listeye alınacak!

Fahiş ev kira artışlarına karşı hükümet düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile kiracı şikayet hattı oluşturulacak ve hukuka aykırı davranan ev sahibi kara listeye alınacak...

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Rönesans Holding'ten Pandora Belgeleri açıklaması!

Rönesans Holding, Pandora Papers belgeleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Rönesans, hiçbir zaman yurt içinden yurt dışına yerel ya da uluslararası mevzuata aykırı herhangi bir fon transferi yapmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal edilenler şimdi ne yapacak? İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Hazine arazilerini kanuna aykırı şekilde satmaya çalışan 8 şüpheli yakalandı!

İzmir Urla'da hazine ve orman arazilerini kanuna aykırı olarak satmaya çalıştıkları öne sürülen 8 şüpheli yakalandı...

Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma Haberi

Yaylalarda mevzuata aykırı yapılaşma

Karadeniz yaylalarında tespit edilen kaçak yapıların yıkımları tek tek gerçekleşiyor. CNN Türk'te yer alan habere göre; Gümüşhane'nin Lenda yaylasında belirlenen ruhsatsız binaların yıkımı için bölgeye ekipler sevk edildi.

İş makineleri ve belediye görevlilerine ise bina sahipleri engel olmaya çalışdı.. Ekiplerin ikna çabası işe yaramazken, yaylacılar iş makinelerini taşladı. Vatandaşlar ekiplere saldırmaya çalıştı.

Jandarmnın devreye girdiği kavgada arbede çıktı. İki iş makinesi hasar görürken, 5 kişi gözaltına alındı. Yaylacılar uzaklaştırıldı. Binalar tek tek yıkıldı. Bir haftada kentteki yaylalar yaklaşık yüz kaçak yapıdan temizlendi.

Gümüşhane yaylalarındaki kaçak yapılar...