28 / 03 / 2024

yazlık evin emlak vergisi ne kadar

yazlık evin emlak vergisi ne kadar

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yazlık evin emlak vergisi olur mu? İşte yazlık ev emlak vergisi 2015..

10 bin liralık evin kirası 6 bin liraya düşecek! Uzman isimden flaş açıklama! Kira fiyatlarına ne oluyor?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev kiralarının önümüzdeki yıl düşeceğini iddia etti. Aşa, “İddia ediyorum, 10 bin liralık evin kirası 6 - 7 bine inecek" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Yazlık evin de vergisi var!

Tatile çıkmayı düşünenlere şok eden haber geldi. Yazlık ev kiralamayı düşünenler vergi yüküyle karşı karşıya kalabilir...

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

Yazlık bölgelerdeki emlakçılara dikkat!

Yazlık bölgelerden ev kiralamayı düşünenlere uyarı geldi. Yetkililer, ev kiralayacaklara mağdur olmamaları için belgeli, bürosu olan emlakçılardan kiralama işlemi gerçekleştirmesini öneriyor. 

Yazlıkçının tercihi mobil ev!

Karmod, tüketiciler tarafından yazlık amaçlı ev kullanımları için mobil evin tercih edildiğini duyurdu...

Yazlık evin kapısı 2 bin liradan açılıyor!

Konumu, denize yakınlığı ve sezon süresi gibi kriterlerin fiyat belirlediği yazlık konut piyasasında metrekare fiyatları 2 bin liradan başlangıç gösteriyor.  En çok rağbet gösterilen Bodrum’da son 4 yılda fiyatlar yüzde 103 artış kaydetti. 

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Yazlık bölgelerde emlak sektörü canlandı!

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yazlık bölgelerde emlak fiyatları canlandı. Aydın, İzmir, Muğla ve Balıkesir gibi illerde yazlık ve otellerin fiyatları arttı.

Yazlık evler nasıl dekore edilmeli?

Bir yazlık evin iç mimari ana tasarım kararlarında; evin bulunduğu bölgenin iklim şartları, evin mimarisi, mimarinin konumlandırılışı, ev içerisine alınan güneş ışığı ve evin kullanım sıklığı gibi pek çok parametre rol oynamaktadır.

Cinayet işlenen günlük evin emlakçısına ceza!

İzmir Çiğli'de günlük ev kiralayan Turan Sert yeğenini vurduktan sonra ihtihar etmişti. Soruşturma kapsamında emlakçıya kiracıların kimlik bilgilerini almadığı için ceza kesildi.

Yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmaz satışının yapıldığı senenin sonuna kadar yeni malikin emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Buna göre, beyannameler 31 Aralık'a kadar verilecek.. İşte 2017 yılında yeni alınan evin emlak vergisi beyannamesi örneği..

yazlık evin emlak vergisi ne kadar Haberi

yazlık evin emlak vergisi ne kadar

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında alınıyor.


Meskenlerde için normal yörelerde binde 1; Büyükşehir belediyelerinde ise binde 2 oranında hesaplanan vergide muafiyet uygulaması bulunuyor. 0 oranlı emlak vergisi uygulamasından tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler faydalanabiliyor.


Muafiyet şartları:

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan;

1.Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

2.Emekliler

3.Hiçbir geliri olmayanlar

4.Ev hanımları

5.Şehit yakınları

6.Dul ve yetimler

7.Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Yazlık ev emlak vergisi..

Sıfır oranlı emlak vergisinden tek meskeni olup da bir de yazlığı olanlar faydalanamıyor. Bu kimselerin her iki evi için de emlak...