27 / 04 / 2024

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yazlık evin emlak vergisi olur mu? İşte yazlık ev emlak vergisi 2015..



Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında alınıyor.


Meskenlerde için normal yörelerde binde 1; Büyükşehir belediyelerinde ise binde 2 oranında hesaplanan vergide muafiyet uygulaması bulunuyor. 0 oranlı emlak vergisi uygulamasından tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler faydalanabiliyor.


Muafiyet şartları:

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan;

1.Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

2.Emekliler

3.Hiçbir geliri olmayanlar

4.Ev hanımları

5.Şehit yakınları

6.Dul ve yetimler

7.Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Yazlık ev emlak vergisi..

Sıfır oranlı emlak vergisinden tek meskeni olup da bir de yazlığı olanlar faydalanamıyor. Bu kimselerin her iki evi için de emlak vergisi ödemesini yapması gerekiyor.


Ancak, tek meskeni olup da yılın tamamında oturulan yazlık diğer koşulların da sağlanması halinde muaf olabiliyor. Muafiyet için bağlı olunan belediyeye bir dilekçe verilmesi gerekiyor.


Muafiyet koşullarını taşımayan yazlık evler için ödemeler, ilgili belediyeye; yazlığın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



10 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön