20 / 04 / 2024

yediemin ücret alacağı

yediemin ücret alacağı

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Mayıs tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yediemin deposuna sahip olan kimselerin tahsil edeceği yasal yediemin ücret tarifesi bu haberde...

Asgari ücret zammı açıklandı: ekonomi sektörü değerlendirmelerini paylaştı! Zam haberleri gündemi salladı!

2023 Temmuz ayı için asgari ücret artışı kesinleşti. Milyonlarca çalışanın ikinci yarıda alacağı asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığı bildirildi. Ancak, ekonomistler, gelecekteki zamların etkisiyle asgari ücretin eylül ayında açlık sınırının altında kalacağını düşünüyor.

Asgari ücret temmuz zammında yeni tablo! Tek tek hesaplandı! İşte yüzde 15-20-25-35 zamla alacağınız maaş hesabı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sinyalini verdiği asgari ücret ara zammına ilişkin ayrıntılar araştırılırken, insanlar da temmuz zammıyla beraber aylıklarının ne kadar olacağını hesaplamaya çalışıyor. 6 aylık enflasyon bilgileri ışığında belirlenen zam oranı konusunda üç veri ortaya çıktı.

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

EYT kapsamında emekli olup, sonrasında çalışmaya devam edeceklerin alacağı asgari ücretin 638 TL yükseleceği bildirildi. Destek primine tabi şekilde çalışmaya devam edecekler için yeni düzenleme geliyor.

Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama: Artık 10 bin TL maaş veremeyiz

2023 yılında uygulanacak asgari ücret yüzde 54,6 zam ile 8506 TL olarak belirlendi. Özel sektörde çalışan ve asgari ücretin üstünde maaş alan kalifiye personeller ise 2023 yılında maaşlarına ne kadar zam alacağını merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

Nurettin Canikli: Kanal İstanbul inşa edilecek!

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, "Kanal İstanbul inşa edildiğinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi burası için geçerli değil, yani buradan geçecek gemilerden ücret alacağız. Kanal İstanbul inşa edilecek" diye konuştu...

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi tebliği!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 1 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte bilirkişi ücret tarifesi tebliği..

24 Eylül Çorum Alaca 2. Etap kura sonucu!

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap projesinde toplamda 220 adet daire yer alıyor. İşte 24 Eylül Çorum Alaca 2. Etap kura sonucu...

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap kura sonuç listesi açıklandı!

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap projesinde toplamda 220 adet daire yer alıyor. Kura çekimi ile satışa sunulan projede daireler hak sahiplerini buldu.

Çorum Alaca 2. Etap kura sonucu!

Toplamda 220 adet dairenin kura ile satışa sunulduğu projede kura çekimi 24 Eylül 2016 tarihinde yapılmıştı. İşte Çorum Alaca 2. Etap kura sonucu...

Çorum Alaca’da 220 konutun hak sahibi belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çorum’un Alaca İlçesinde inşası devam eden 220 konutun hak sahiplerinin yaşamlarını sürdürecekleri yeni yuvaları kura ile belirlendi.

TOKİ Çorum Alaca 2. Etap Evleri kura çekim sonucu!

220 konutluk TOKİ Çorum Alaca 2. Etap Evleri projesinde kura çekimi bugün yapıldı. TOKİ Çorum Alaca 2. Etap Evleri kura çekim sonucu...

TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kura sonucu!

TOKİ Çorum Alaca 2.Etap kura sonucu henüz açıklanmadı. Kura çekilişi bugün saat 14:00’ten itibaren yapıldı.

Çorum Alaca 2.Etap TOKİ kura sonucu!

Çorum Alaca 2.Etap TOKİ kura sonucu bugün saat 14:00’ten itibaren açıklanacak. Projede 220 adet daire bulunuyor.

yediemin ücret alacağı Haberi

yediemin ücret alacağı

Yediemin ücret tarifesi!

Yediemin ücret tarifesi, 2013 Eylül tarihinde Yargıtay tarafından alınan karar ile belirlendi. Yasal yediemin ücreti kararı aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 13. Hukuk Dairesi 

ESAS NUMARASI : 2013/4797 

KARAR NUMARASI: 2013/12883 


YEDİEMİNLİK ÜCRETİ ALACAĞI, ADALET BAKANLIĞI ÜCRET TARİFESİ...

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.


KARAR


Davacı, özel yediemin deposu sahibi olduğunu, davalının alacaklı vekili olarak gerçekleştirdiği haciz işlemlerinden sonra kendisine teslim edilen mallarla ilgili yedieminlik ücretini ödemediğini ileri sürerek 51.240,00TL nin davalıdan tahsiline karar verilmesini istemiştir.


Davalı, belirlenen ücretin fahiş olduğunu, Adalet Bakanlığının yedieminlik ücretlerine ilişkin tarifesinin uygulanması gerektiğini savunarak davanın reddini dilemiştir.


Mahkemece davanın kabulüne karar verilmiş, hüküm davalı tarafça temyiz edilmiştir.


Dava,yedieminlik...