25 / 04 / 2024

Nurettin Canikli: Kanal İstanbul inşa edilecek!

Nurettin Canikli: Kanal İstanbul inşa edilecek!

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, "Kanal İstanbul inşa edildiğinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi burası için geçerli değil, yani buradan geçecek gemilerden ücret alacağız. Kanal İstanbul inşa edilecek" diye konuştu...



AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulunda, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul projesinin öneminden bahseden Nurettin  Canikli, İstanbul Boğazı'ndan geçen bazı tankerlerin patlayıcı, yanıcı, bomba gibi kullanılabilecek ya da bomba etkisi yapabilecek ürünler taşıdığını söyledi. Canikli, şu ifadeleri kullandı;

"İstanbul büyük tehlike altında. Her bir tanker bir bomba, kimyasal da var üzerinde, nükleer de var, hiçbir müdahalemiz yok, hatta kılavuz kaptan almak zorunda bile değiller. Bunun sürdürülme imkanı yok. İstanbul gerçekten her gün 'Acaba, bugün olacak mı, olmayacak mı?' diye diken üzerinde. İstanbul'u bu tehlikeden kurtarmamız gerekiyor. Bunun da yolu Kanal İstanbul. Kanal İstanbul inşa edildiğinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi burası için geçerli değil, yani buradan geçecek gemilerden ücret alacağız. Kanal İstanbul inşa edilecek. Özellikle Kıbrıs Rum bandıralı, Yunan bandıralı gemiler çok fazla. Bunlar rahatsız çünkü şu anda hiçbir kontrole tabi olmaksızın, hiçbir sınırlamaya tabi olmaksızın bir ücret ödemeden geçiyorlar. Tehlike, İstanbul'un, Türkiye'nin tehlikesi. Şimdi, bunlar rahatsız, her yerde bağırıyorlar. Bağırmaları normal çünkü daha önce para ödemiyorlardı, şimdi, toplam olarak 6 milyar dolar para ödeyecekler. Onların bağırmalarını anlıyoruz, onların karşı çıkmalarını anlıyoruz da bazı arkadaşlar neden karşı çıkıyor onu anlamıyoruz."

Canikli, yap-işlet-devret modeline gerek kalmadan Kanal İstanbul'un finansmanı bulunduktan sonra devlet tarafından da yapılabileceğini söyledi. 

Nurettin Canikli: 10 milyon aile, refahı yükseltilecek şekilde ev sahibi yapıldı!

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na çok sert Kanal İstanbul yanıtı!

Ekrem İmamoğlu’ndan Cahit Turhan'a Kanal İstanbul yanıtı!

Kanal İstanbul Boğaz'ı kazalardan kurtaracak!


Geri Dön