20 / 04 / 2024

Yeni kira artış oranları

Yeni kira artış oranları

Ev sahibi, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak zam oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte mesken kira artış oranları Ağustos 2014..

Yeni kira artış oranları yarın açıklanacak!

Kiracılık hukukunu düzenleyen Borçlar Kanunu gereğince mesken kiralamalarında yapılacak yıllık artışlar, ÜFE oranları baz alınarak yapılıyor. Yeni kira artış oranları yarın (3 Temmuz 2014) açıklanacak..

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Mayıs ayı itibarıyla kira sözleşmesi yenilenen kiracılara, ev sahipleri hangi oranda zam yapacak? Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları..

Yeni kira artış oranları yarın açıklanacak!

Kira Kanunu olarak nitelendirilen Borçlar Kanunu kapsamında kira bedelinde meydana gelecek yıllık artışların nasıl ve hangi oranda yapılması gerektiğine ilişkin esaslar bulunuyor. Artış hesabında kullanılacak yeni kira artış oranları yarın açıklanacak..

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin gündeminde yer alan Ocak 2024 kira artış oranı 2 gün sonra belli olacak. Ayrıca Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, memur ve emekli zammı netlik kazanacak.

Ocak 2024 kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Yeni yıla girmeye artık sayılı günler kala pek çok mülk sahibi Ocak 2024 kira artış oranları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Ocak 2024 kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Fahiş kira artışlarına karşı yeni formül geliyor!

Bir süredir fahiş kira artışına hapis cezası verilmesi gündemdeydi. İki bakanlık sorunun çözümü için start verdi. İşte detaylar...

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Kira artışı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yeni kira artış oranı ne kadar?

Yeni kira artış oranın ne kadar olacağı merak konusu oldu. Her ayın başında açıklanan TÜİK enflasyon rakamları ile birlikte kira artış oranı da belli oluyor. Peki Kasım ayı kira artış oranı ne oldu? İşte detaylar...

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Temmuz 2022 kira artış oranı ne kadar olacak? Üst sınır belli oldu! Gözler enflasyon verilerinde…

Temmuz ayı kira zammı ne kadar olacak? Kira artış oranında üst sınır ne? Yeni kira düzenlemesinde neler yer alıyor? İşte detaylar...

Yeni kira artış oranları Haberi

Yeni kira artış oranları

Kira artış oranları Ağustos 2014!

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince ev sahibi, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Ancak ev sahibi kiracısına istediği oranda zam yapamıyor.


Kanun gereğince, kiracıya yapılacak zammın dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranlarından yüksek olmaması gerekiyor.


Ancak kanunda hangi ÜFE'nin kullanılacağı belirtilmiyor. Bu nedenle ev sahipleri kiracılarına ÜFE'nin on iki aylık ortalamaları da baz alarak artış uygulayabiliyor.


Buna karşın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, kira artış hesaplamalarında on iki aylık ortalamaların değil, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının baz alınması gerektiği öngörüldü.


Bilindiği üzere ÜFE oranları da her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, Ağustos ayında sözleşme süresi dolan bir kiracıya ne kadar zam yapılacak?


Kira artış oranları Ağustos 2014 verilerine göre;...