29 / 03 / 2024

Yeni konut ihtiyacı var mı

Yeni konut ihtiyacı var mı

McKinsey’ in araştırmasında, dünya konut ihtiyacını karşılamak için 2025 yılına kadar 330 milyon konutun yıkılıp yeniden restore edileceğine değinilmiştir.konut kredilerinin yıllık 400 milyar doların da üstüne çıkacağı belirtiliyor.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Gürpınar Belediyesi'nden TOKİ müjdesi! 112 adet yeni konut inşa edilecek!

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçedeki konut ihtiyacını karşılayacak ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak projeyi duyurdu. İlçeye TOKİ aracılığıyla 112 adet yeni konut ve iş yeri inşa edilecek.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Hane halkı sayısı yeni konut talebini artırıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay,  değişen demografik yapı ve hane halkı sayısının, daha fazla yeni konut ihtiyacına yol açtığını söyledi. 

2023'e kadar 5 milyon konut ihtiyacı doğacak!

Türkiye'de her yıl 600-700 bin yeni konut ihtiyacı doğduğunu söyleyen EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "2023'e kadar 5 milyon konut ihtiyacı doğacak.

Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyacı var!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ercan Keskiner, Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Keskiner, ikamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti.

Mersin'de yerel yönetimler yeni konut alanları açılmalı!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, "Mersin'deki mevcut yapılar artık ihtiyacı karşılamıyor. Onun için yeni konut alanlarının açılarak mevcut ihtiyacın karşılanması şart" dedi.

TeamFores Mimarlık yeni ürünüyle konut ihtiyacını karşılayacak!

TeamFores Mimarlık tarafından tasarlanan DRS Loft ve Rezidans, kullanıcılarına sunduğu kişiselleştirilebilen, çağdaş mekan alternatifleriyle, yeni nesil rezidans çözümü ortaya koyarken, üst düzey konut ihtiyacını da karşılamayı hedefliyor.

TeamFores Mimarlık Ümraniye'de lüks konut ihtiyacını karşılayacak!

TeamFores Mimarlık tarafından tasarlanan DRS Loft ve Rezidans, çağdaş mekan alternatifleriyle, yeni nesil rezidans çözümü ortaya koyarken, Ümraniye'de gelişmekte olan finans bölgesinin lüks konut ihtiyacını karşılayacak.

Konut ihtiyacı giderek artıyor!

Artan nüfus ve coğrafi bölgeler arası göç gibi unsurlarla ortaya çıkan konut ihtiyacı inşaat sektörü içinde yeni bir sayfa açtı. Ekonomik konuttan birçok alanda farklı talep süreci etkiliyor.

Yeni konut fiyat endeksi Mart ayında yüzde 1,23 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2015 Raporu açıklandı. Yeni konut fiyat endeksi Mart ayında yüzde 1,23 arttı.

Yeni konut projeleri yapı ürünleri sektöründe talebi artırdı!

Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, yeni konut ve kentsel dönüşüm projelerindeki canlılık yapı ürünleri talebini de artırdı. İç talebin ihtiyacı için İnönü’de 100 milyon liralık yatırımla üretim tesisi kuracaklarını açıkladı...

Yeni konut ihtiyacı var mı Haberi

Yeni konut ihtiyacı var mı

Dünya konut ihtiyacını karşılamak için 11 trilyon dolarlık yatırım yapılması gerektiği belirtiliyor.  McKinsey’ in araştırmasında, dünya konut ihtiyacını karşılamak için 2025 yılına kadar 330 milyon konutun yıkılıp yeniden restore edileceğine değinilmiştir. Yapılacak olan inşaat harcamalarında konut kredilerinin yıllık 400 milyar doların da üstüne çıkacağı...