17 / 04 / 2024

Yeni reform paketi konut sektörü

Yeni reform paketi konut sektörü

Seçimlerin sona ermesi ve yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek. Satış ofisleri canlanmaya başladı. Konut sektörünü hareketli günler bekliyor.

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesindeki KOBİ'lere yeni kredi paketi sunacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Kabine Toplantısı sona erdi. Beştepe'deki yapılan ve 2 saat 30 dakika süren toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısında görüşülen konular ve alınan bir takım kararlar hakkında açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Kentsel dönüşümde yeni reform paket: Özel mahkemeler kuruluyor! Dönüşümdeki anlaşmazlıklar çözülecek!

Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan ekiplerin sahadan topladıkları verilerden çıkacak sonuçlara göre, ihtisas mahkemelerine yönelik yeni ihtiyaç alanları belirlenecek. Bu kapsamda, özel gayrimenkul mahkemelerinin kurulması bekleniyor.

11 banka ihracatçılara uygun maliyetli kredi verecek! Bankalar bu proje için 1 milyar dolar ayırdı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 11 bankayla yaptığı işbirliği sonucu yeni kredi paketi devreye girdi. Bu kapsamda şirketlere 5 milyon dolar ile 100 milyon TL arasında uygun maliyetli kredi verilecek.

İş Bankası'ndan paraya ihtiyacı olanlara müjde

İş Bankası'ndan paraya ihtiyacı olan vatandaşlara gülzel bir haber geldi. Banka tarafından yeni kredi paketi açıklandı.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Dar gelirli vatandaş müjdeli haberi bekliyor! Aile Destek paketi 1250 TL'lik yeni mayıs ayı ödemeleri hesaplara...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara 850 TL ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 Aile destek paketi ne zaman bitecek?

Bu ödemeyi duyanların gözleri yuvalarından fırladı! Bu fırsat kaçmaz!

Para kazanmak için kendi işini kurmak isteyen kişilere yeni destek paketi açıklandı. 36 aya kadar fazi almadan 300 bin TL kredi müjdesi verildi. Araç gereç almak isteyenlere ekstra 50.000 TL verilecek. İşte konu hakkındaki ayrıntılar.

Emeklilik için yeni ayrıntı belli oldu! Beklenen formül geldi! Emekli olmak isteyenler hemen baksın!

Önceki günlerde AK Parti seçim beyannamesinde özellikle annelere ve ev kadınlarına getirilecek yeni emeklilik hakları konusunda sosyal güvenlikte yeni bir reform ve emeklilik formülü gelebileceği gündeme geldi. Peki, emeklilik için yeni detaylar neler? Hangi formüller bulunuyor? İşte detaylar...

BİM'de Fakir 4'lü çeyiz paketi 2.799 TL! Yeni ay kataloğu belli oldu! BİM online kataloğu 24 Şubat 2023 fiyat listesi

BİM 24 Şubat 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de Fakir 4'lü çeyiz paketi 2.799 TL! BİM online kataloğu 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra yeni destek paketi! Bu kadar ödeme yapılacak... PTT'den alacaksınız

Aile Bakanlığı ödemelerinin yanı sıra devlet başka alanlarda da vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 1200 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Aile Destek parasına zam geldi mi? Şubat yeni ay ödemeleri hesaplara ne kadar yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 850 TL-1250 TL aralığında değişen Aile Destek paketi ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Şubat yeni ay ödemeleri ne kadar yatacak? İşte detaylar...

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Yüksek enflasyonla TL maliyetleri artan ihracatçılar, kurun sabit kalmasından yakınarak 23-25 TL’lik bir dolar kuru talep ediyor. Bunun yanı sıra iktidarın finansmana ulaşamayan ihracatçılar için yakında yeni paketleri de yola çıkması bekleniyor.

Yeni reform paketi konut sektörü Haberi

Yeni reform paketi konut sektörü

Konut sektörü, hem 4.5 yıl seçimsiz döneme girilmesi hem de reform paketinin etkisiyle önümüzdeki dönemde sıçrama yapacak. Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre, Konut kredi faizlerinde düşüşün sürmesi ile KDV ve tapu harçlarında indirimlerin yılsonuna kadar devam etmesiyle alıcı lehine bir dönem yaşanıyor. Reform paketinde öngörülen gayrimenkul fonu da hem bankalar hem de konut ürecilerinin yararına olacak. Böylece sektör, yeniden canlanacak.

UYGUN ZAMAN

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konut alımı için tüm şartların uygun olduğunu belirterek, "Seçim diyorduk bitti, faiz diyorduk geriledi. Mevsimsel etki diyorduk, bahar da geldi. Simdi alım için tüm şartlar uygun" dedi. Sektörün 1 yılda yüzde SO'yi bulan maliyet artışı olduğunu hatırlatan Durbakayım, kademeli zammın kaçınılmaz olduğunu belirterek, zam öncesi alım için uygun zaman olduğunu...