28 / 03 / 2024

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

Seçimlerin sona ermesi ve yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek. Satış ofisleri canlanmaya başladı. Konut sektörünü hareketli günler bekliyor.



Konut sektörü, hem 4.5 yıl seçimsiz döneme girilmesi hem de reform paketinin etkisiyle önümüzdeki dönemde sıçrama yapacak. Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre, Konut kredi faizlerinde düşüşün sürmesi ile KDV ve tapu harçlarında indirimlerin yılsonuna kadar devam etmesiyle alıcı lehine bir dönem yaşanıyor. Reform paketinde öngörülen gayrimenkul fonu da hem bankalar hem de konut ürecilerinin yararına olacak. Böylece sektör, yeniden canlanacak.

 

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

UYGUN ZAMAN

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konut alımı için tüm şartların uygun olduğunu belirterek, "Seçim diyorduk bitti, faiz diyorduk geriledi. Mevsimsel etki diyorduk, bahar da geldi. Simdi alım için tüm şartlar uygun" dedi. Sektörün 1 yılda yüzde SO'yi bulan maliyet artışı olduğunu hatırlatan Durbakayım, kademeli zammın kaçınılmaz olduğunu belirterek, zam öncesi alım için uygun zaman olduğunu söyledi.

BAHAR HAVASI

Nisanda konutta bahar havası beklediklerini ifade eden Durbakayım, "Satış ofislerine gelen telefonlar ve doldurulan formlarda bir hareketlilik geleceğini gösteriyor. Bu hafta sonu itibarıyla satış ofisine girenlerin sayısı artacaktır" dedi. Durbakayım, reform paketinin de inşaat sektörü için eşit şartlar altında rekabet ve üretim anlayışını ortaya çıkaracağını belirtti.

 

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, reform paketiyle açıklanan sermaye enjeksiyon kamu bankalarıyla birlikte tüm sektörleri pozitif etkileyeceğini belirterek, şunları söyledi: "Sektörde kredilerin bir kısmının kurulacak olan gayrimenkul fonu hissesi ile takas edilmesi sektörü rahatlatacak ve kredilerin fona koyulmayan kısımlarının ödenebilirliğini daha da artıracaktır. Sektör yeni paket ve önlemlerin etkisiyle daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak.

Ertelenen talebin morallerin düzelmesiyle yeniden harekete geçeceğini ifade eden Elmas, "Zamanlama olarak da bahar ve yaz mevsimleri, sektörümüz açısından yeniden canlanma dönemidir. Bunun reform paketiyle desteklenmesi umut verici oldu. Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 1 yıldır bekleyen bir talep var. Biriken bu talep satışa dönmeye başlayacak. Ilımlı toparlanma süreci başlıyor" dedi.

 

Yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek!


HIZLI PROJE

Türkiye inşaat Sanayicileri işveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu da inşaat sektörünün yarattığı katma değer ve istihdam ile ülke ekonomisinin taşıyıcı gücü olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "31 Mart yerel seçimlerinin ardından 4.5 yıllık seçimsiz bir döneme girdik. Ekonomide yapısal reformlara odaklanabilmek açısından bu önemli bir fırsat olacaktır. Seçim gündeminin geride bırakılması ve reform paketindeki düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye yatırımlara, istihdama ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye odaklanacaktır, inşaat selrtöründeki öncelikli ve tamamlanma aşamasında olan projeler hız verilmesi, yatırımların devam etmesi sürdürülebilir ekonomik büyümenin taşıyıcı gücü olacaktır."
 

Müteahhitlerden Yeni Ekonomi Programı'na destek!


Geri Dön