28 / 03 / 2024

Yeni Ekonomi Programı gayrimenkul sektörü

Yeni Ekonomi Programı gayrimenkul sektörü

Seçimlerin sona ermesi ve yeni reform paketi konutta bahar havası estirecek. Satış ofisleri canlanmaya başladı. Konut sektörünü hareketli günler bekliyor.

Müteahhitlerden Yeni Ekonomi Programı'na destek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "Reform paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen ve 2019'da atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde" dedi.

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Kur korumalı mevduatta rekor artış! Son bir haftada 50,2 milyar TL arttı!

Yeni ekonomi yönetiminin çıkış için ilk mesajını verdiği kur korumalı mevduat (KKM) hesapları, bir haftada 50,2 milyar TL arttı. Söz konusu hesaplar 3 trilyon 407 milyar TL’yi aştı.

Konut kredisi faizlerinde sert yükseliş: 17 puan birden fırladı!

Seçimlerin ardından yeni ekonomi yönetimiyle birlikte yaşanan politika değişikliği konut kredisi faizlerinde sert yükselişe neden oldu. Konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yüzde kaç arttı? İşte güncel konut kredisi faiz oranı...

Ticari kredi büyümesi durma noktasına geldi!

Yeni ekonomi yönetiminin parasal sıkılaştırma süreci ticari kredilerde faizleri yukarı çekerken, ticari kredilerde ise büyümenin durma noktasına geldiği görüldü.

Merkez Bankası’nda swap hariç net rezerv eksi 51,2 milyar dolar!

Yeni ekonomi yönetiminin müdahale satışlarına son vermesi ile Merkez Bankası’nın rezervlerindeki erime tersine dönerken, swap (takas) yoluyla alınmış ödünç dövizler düşüldükten sonraki net rezerv düzeyinin eksi 51,2 milyar dolar olduğu belirlendi.

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide programlarının üç temel bileşeni olduğunu ifade etti. İşte Bakan Şimşek'in ekonomi programı açıklaması... 

Elinde 1 euro bile olanlar bayram edecek! Euronun geleceği rekor rakam ortaya çıktı! Uzman isimden net açıklama geldi 

Yeni ekonomi yönetiminin  attığı adımların ardından rekor üstüne rekor kıran döviz kurları yakından takip ediliyor. Yatırımcılar euro ne kadar olacak? sorusunu araştırırken uzman isimden euro için rekor rakam geldi. Elinde 1 euro bile olanlar bayram edecek! 

Euro o tarihte 30 TL olacak! Uzman isim resmen açıkladı! Kıyıda köşede elinde avucunda euro olanlar hemen baksın!

Yeni ekonomi yönetiminin  attığı adımlardan sonra rekor üstüne rekor kıran döviz kurları yakından takip ediliyor. Yatırımcılar euro ne kadar olacak? sorusunu araştırırken uzman isimden hem rakam hem de tarih açıklaması geldi. Kıyıda köşede elinde avucunda euro olanlar hemen baksın!

Dolar yeni rekorunu kırdı! Elinde doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Bakmadan dövizciye gitmeyin!

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımların ardından dolar/TL kuru rekor üstüne rekor kırıyor. Dün 26,15'ten güne başlayan dolar bugün yüzde 0,06  yükselişle yeni rekorunu kırdı. Elinde doları olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Bakmadan kuyumcuya gitmeyin!

Euro’da yeni zirve! 1 euro 29 TL'ye dayandı! 

Yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlardan sonra dolar ve euro rekor tazeledi. TCMB’nin rezerv yakmayı bırakmasıyla birlikte kurda yeni zirve 26 seviyesini geçti.

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.

Yeni Ekonomi Programı gayrimenkul sektörü Haberi

Yeni Ekonomi Programı gayrimenkul sektörü

Konut sektörü, hem 4.5 yıl seçimsiz döneme girilmesi hem de reform paketinin etkisiyle önümüzdeki dönemde sıçrama yapacak. Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre, Konut kredi faizlerinde düşüşün sürmesi ile KDV ve tapu harçlarında indirimlerin yılsonuna kadar devam etmesiyle alıcı lehine bir dönem yaşanıyor. Reform paketinde öngörülen gayrimenkul fonu da hem bankalar hem de konut ürecilerinin yararına olacak. Böylece sektör, yeniden canlanacak.

UYGUN ZAMAN

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, konut alımı için tüm şartların uygun olduğunu belirterek, "Seçim diyorduk bitti, faiz diyorduk geriledi. Mevsimsel etki diyorduk, bahar da geldi. Simdi alım için tüm şartlar uygun" dedi. Sektörün 1 yılda yüzde SO'yi bulan maliyet artışı olduğunu hatırlatan Durbakayım, kademeli zammın kaçınılmaz olduğunu belirterek, zam öncesi alım için uygun zaman olduğunu...