24 / 04 / 2024

Müteahhitlerden Yeni Ekonomi Programı'na destek!

Müteahhitlerden Yeni Ekonomi Programı'na destek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu yaptığı açıklamada "Reform paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen ve 2019'da atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde" dedi.



 Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan "Yeni Ekonomi Programı"yla ilgili olarak, "Reform paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen, 2019'da atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Koloğlu, yazılı açıklamasında, mali disipline odaklanılması ve mali sistemi güçlendirecek düzenlemelere yönelik atılacak adımları olumlu bulduklarını söyledi.

Özellikle yargı reformu strateji belgesinin reel sektöre önemli katkısını olacağını belirten  Koloğlu,  "Türkiye'de tasarruf sisteminin güçlendirilmesine yönelik atılan adımların yatırımlara döneceğine inanıyoruz. Reform paketi, ekonomide uzun vadede yapısal dönüşümü hedefleyen ve 2019'da atılacak adımları içeren değerli bir yol haritası niteliğinde." değerlendirmesini yaptı.

- "Tek gündemimiz ekonomi olmalı"

Kayıtlı istihdamı teşvik, kayıt dışıyla mücadele ve vergi dönüşümünü başlıklarını da önemli bulduklarını söyleyen Koloğlu, "Lojistik Master Planı"yla inşaat sektörünün Türkiye'nin ulaşımdaki stratejik konumunu güçlendireceğini de belirtti.

Koloğlu, sektör olarak yarattıkları katma değer ve istihdam ile ülke ekonomisinin taşıyıcı gücü olduklarını dile getirerek, şu şekilde konuştu:

"Yerel seçimlerin ardından 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme girdik. Bu, ekonomide yapısal reformlara odaklanabilmek açısından önemli bir fırsat olacaktır. Artık tek gündemimiz ekonomi olmalı. Seçim gündeminin geride bırakılması ve reform paketindeki düzenlemelerin de hayata geçirilmesiyle ülkemiz yatırımlara, istihdama ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye odaklanacaktır." 

İNTES'ten müteahhitlik düzenlemesine destek

Sorunlu krediler gayrimenkul fonuna devredilecek!


Geri Dön