20 / 04 / 2024

Yeni Ekonomi Programı'nın içeriği tatmin edici!

Yeni Ekonomi Programı'nın içeriği tatmin edici!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım şunları söyledi; "YEP'in açıklanmış olması ve içeriğinin tatmin edici olması Londra'da yaptığımız en son sendikasyonu beklediğimizin çok daha üstüne çıkardı." 



Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) ilişkin, "YEP'in açıklanmış olması ve içeriğinin tatmin edici olması Londra'da yaptığımız en son sendikasyonu beklediğimizin çok daha üstüne çıkardı." diye açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere Yıldırım, banka olarak sadece finasman sağlayacakları günde değil periyodik olarak da roadshow görüşmelerine katıldıklarını dile getirdi.

Bankacılık sisteminin Türkiye'de çok kuvvetli bir yapıya sahip olduğunuda sözlerinde vurgulayan Yıldırım, yaptıkları görüşmelerde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile "Türkiye'ye inananların kazanacağı" vurgusunda bulunduklarını anlattı.

Londra görüşmelerinin sonunda sendikasyon kredisini yenilediklerini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"YEP'in açıklanmış olması ve içeriğinin tatmin edici olması Londra'da yaptığımız en son sendikasyonu beklediğimizin çok daha üstüne çıkardı. Bizim geçtiğimiz yıl 545 milyon avroluk bir sendikasyonumuz vardı. Onu bu sene ödedik. Yenilemeyi bu kadar beklemiyorduk. Ama YEP ve iyileşmenin başlamış olmasının da etkisiyle geçen yılki sendikasyon kredisini 590 milyon avroyla yeniledik. Bu hem Türkiye ekonomisi hem Türk bankacılığı hem de bankamızın önemli bir başarısı. Türk ekonomisinin dünyaya verdiği güvenin de göstergesi. Bu sendikasyon kredisinin önemli bir işaret fişeği olduğunu söyleyebiliriz. Kuvvetle inanıyorum ki bizden sonra da diğer bankalarımız aynı şekilde başarılı sendikasyonlara imza atacaktır."


Geri Dön