19 / 04 / 2024

Altan Elmas: Yeni reform paketini memnuniyetle karşıladık!

Altan Elmas: Yeni reform paketini memnuniyetle karşıladık!

Yeni reform paketi hakkındaki görüşlerini açıklayan Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ile Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı reform paketini memnuniyetle karşıladık" dedi...



Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ile Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, reform paketi hakkındaki görüşlerini yayınladı.

Gayrimenkul sektörü olarak Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Berat Albayrak’ın açıkladığı reform paketini memnuniyetle karşıladık. Reel sektöre ve finans piyasalarına yönelik pek çok yenilik getiren paketin Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.

Reform paketiyle açıklanan sermaye enjeksiyonu kamu bankalarıyla birlikte tüm sektörleri ve sektörümüzü pozitif etkileyecektir.

Sektörde kredilerin bir kısmı kurulacak olan gayrimenkul fonu hissesi ile takas edilmesi sektörü rahatlatacak ve kredilerin fona konulmayan kısımlarının ödenebilirliğini daha da artıracaktır. Böylelikle gayrimenkul fonu hem bankalar hem de sektör firmalarının yararına bir enstrüman olacaktır. Aynı zamanda sermaye piyasalarımızın gelişimine de fayda verecektir. Bankalar isterse bu fon hisselerini piyasada satarak nakde dönebilecektir.

Sonuç olarak sektör yeni paket ve önlemlerin etkisiyle daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Ertelenen talep morallerin düzelmesiyle yeniden harekete geçecek. Zamanlama olarak da bahar ve yaz mevsimleri, sektörümüz açısından yeniden canlanma dönemidir. Bunun reform paketiyle desteklenmesi umut verici oldu.

Sorunlu krediler gayrimenkul fonuna devredilecek!


Geri Dön