25 / 04 / 2024

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elmas panelde salgın sürecinin gayrimenkul sektörünü olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi.

2020 senesinin toparlanma yılı olması hedefiyle girdiklerini anlatan Elmas, “Sur Yapı olarak Çin’e sattığımız ürünlerde bir istisna yaşadık. Biz salgından geçerken onlar toparlanmak üzereydi. Çin’e dijital konut satış yaparak bizim açımızdan bir miktar nefes alma imkanı oldu. Bu süreçte Türkiye’nin en cazip konut kredileri kampanyalarıyla 2 ay kadar önemli bir ivme oluşmuştu." açıklamasında bulundu. 

Kasım 2020'den itibaren satışlarda oldukça düşüş yaşandığını dile getiren Elmas, tüm bu olumsuzlukların çalışmaları durduramadığını dile getirdi. 

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Pandemide vatandaşlık edinimi için Çin’den dijital olarak konut sahibi olanların sayısının arttığını söyleyen Elmas, “Yabancıya konut satışları arttı. Konut sektörü ülkenin en büyük ihracatçı sektörlerinden birisi ama kimse farkında değil. Geçen yıl 5,4 milyar dolarlık konut satmışız. Özellikle son 1 yılda yabancıya satış yüzde 50’ler civarında. Genel anlamda bakıldığında İstanbul’da şu anda birinci el konut satışlarının neredeyse yarısı yabancıya yapılıyor.” dedi.

Elmas inşaat sektöründe en büyük fırsatın kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi.

Konutta stok azaldı, talep arttı!


Geri Dön