26 / 04 / 2024

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.



Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas sektörle ilgili bazı değerlendirmeler yaptı. Sabah'ta yer alan habere göre, Altan Elmas 2019 ve 2020 yıllarının ilk çeyreğinde konut üretimin az olduğunu bu sebeple baz etkisi yaşandığını dile getirdi. Konutta stokların azaldığını ve yeni talebin arttığına değinen Altan Elmas konuyla ilgili olarak, "Salgın tüm sektörleri olduğu gibi inşaatı da etkiledi. Mart ayında atılan normalleşme adımları sonrasında ruhsat başvuruları artış gösterdi" dedi. Elmas, "Bu dönemde döviz kurundaki ani yükselişte dövizini bozduranlar, uzun dönemli güvenilir yatırım olarak gayrimenkule yöneldi. Aynı zamanda dövizden dönüş ve gayrimenkule yatırım ekonomimiz için de çok iyiye işarettir" dedi.

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Kısa dönemli bir faiz kampanyası ihtiyacımız var

Elmas, şunları dile getirdi:  "Faizdeki mevcut durum devam ederken, konuta erişim kısıtlanıyor. Ev sahibi olmak için ihtiyacı olan kesimin konuta erişimi kolaylaştırmak için hükümetimizden kısa dönemli bir faiz kampanyası, sübvansiyon ihtiyacımız var. Bu sayede üretim de artar, istihdam da. Diğer yandan yabancıya konut satışlarının da arttığını görüyoruz. İstanbul gibi, Antalya gibi merkezlerimiz açısından artan yabancı ilgisini canlı tutmalıyız. Geçen yıl 5.4 milyar dolarlık satışla ülkemize ciddi bir döviz kaynağı getirdik. Döviz girdisi ülke ekonomimiz için çok değerli. Ülkemize olan güvenin, yatırım iştahının pandeminin hafiflemesiyle artarak devam edeceğinden kuşkumuz yok."

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Türkiye'ye güven sarsılmadı

Altan Elmas son olarak yaptığı açıklamara, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği olarak, Türkiye'ye güvenlerinin asla sarsılmadığını söyledi. Elmas sözlerini şu şekilde tamamladı: "Her ne zorluk yaşarsak yaşayalım ülkemiz için fedakârlık yapmaktan hiç çekinmedik. Büyük Türkiye'ye katkıda bulunmaya devam edeceğiz" 

 

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!


Geri Dön