19 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara talep arttı!

Büyükçekmece'de villa ve müstakil konutlara talep arttı!

Koronavirüs salgını sonrası villa ve müstakil konutlara talep arttı. İstanbul'un gözde sahil semtlerinden olan Büyükçekmece'deki villa ve müstakil konutlar büyük ilgi görüyor. ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, Büyükçekmece'nin villa kent haline geldiğini söylüyor...



İstanbul’un modern sahil semtlerinden Büyükçekmece’ye olan ilgi koronavirüs salgını sebebiyle daha da arttı. Temiz ve iyi düzenlenmiş 25 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, parkları ve denizi ile İstanbul’un yanı başında Ege huzuru veren Büyükçekmece’de site, lüks villa ve müstakil evlere ilgi git gide artıyor. 

Marmara Denizi’nde kendi adını taşıyan körfezin çevresinde ve yine kendi adını taşıyan 29 kilometrekare alana sahip, Lagün ve Baraj Gölünü içine alan bir yerleşim merkezi olan Büyükçekmece, koronavirüs salgınından sonra gayrimenkul almayı düşünenlerin ilk tercihi oldu. 

İstanbul’un gözde turizm merkezlerinden biri

Büyükçekmece İstanbul’un temiz ve iyi düzenlenmiş 25 kilometre uzunluğundaki sahil şeridine ve önemli sayfiye merkezlerinden biri olma özelliğine sahip olan Büyükçekmece, tarihin bıraktığı mirasa sahip çıkan yaklaşımıyla geçmişten geleceğe köprü olan bir ilçe. Büyükçekmece modern şehircilik anlayışıyla yapılandırılmış sahil şeridi, Marmara Denizi kıyısındaki güzide kumsalları, gölü ve doğal yaşamın korunduğu alanlarıyla, parkları ve piknik alanları, kültür ve sanat festivalleri, ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmasıyla, restorasyon ve bakım çalışmaları sonucunda güzelleşen tarihi eserleri ile, tüm Türkiye’yi kucaklayan yöre evleri ve yöresel tatlarıyla İstanbul’un gözde turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Büyükçekmece de villa ve müstakil konutlara talep arttı!

Büyükçekmece projeleriyle değerine değer katıyor

Özellikle Büyükçekmece’de lüks konut ve villa projeleriyle adını duyuran ProjEkspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, Büyükçekmece’nin günlük gezi ve etkinlikler için tercih edilen sayfiye bölgesi özelliğinin değişerek İstanbul’un karmaşasından kaçmak isteyenlerin sığındığı modern bir sahil semti haline geldiğini ifade ediyor. Büyükçekmece, coğrafi konumu sayesinde Marmara’nın en temiz denizine, Boğaz’ın emsali ışıl ışıl bir körfez manzarasına, en uzun sahil şeridine, en ekolojik gölüne ve yemyeşil parklara aynı anda sahip olan güzide bir semt. Birçok lüks projenin bulunduğu Büyükçekmece, yapım aşamasında olan ve yapımı hedeflenen birçok yeni projeye de ev sahipliği yapıyor. Yakında hayata geçecek olan 1000 yatlık marina-çarşı ve oteliyle Kıyı İstanbul projesi ve sahil düzenleme çalışmaları ile bölgenin çehresinde değişimler meydana gelecek. Emel Akbaş, "Bizce Büyükçekmece çok yakın zamanda yeni bir Ataköy-Florya olmaya aday. Bu da onu yatırıma değer en önemli unsurlardan bir tanesi" diyor. 

Villa kent haline geldi

Bölge’nin özellikle körfezin batı kesimi olan Mimaroba-Sinanoba-Batıköy ve Güzelşehir mahalleleri ile Alkent 2000 – Karaağaç Mahallerinin bulunduğu kuzey bölümü son 15 sene içinde planlı bir şekilde büyüme kaydederek, villa kent halini aldığına dikkat çeken Akbaş, “Marmara Denizi ve Karadeniz Arasındaki hava koridoru üzerinde yer alan Büyükçekmece Dünya’nın 3. yüksek oksijen değerlerine sahip olması nedeniyle Türkiye’nin en büyük nefes hastanesinin yapılması planlanan Büyükçekmece sağlıklı yaşam koşulları sunmaktadır. İkametgahın yüksek çoğunluğunu ailelerin oluşturduğu Büyükçekmece huzurlu, güvenli, rahat ve kaliteli hayat standardı ve alçak katlı yaşam alışkanlıkları ile birlikte İstanbul’u yaşayacağınız bir Avrupa kentidir. Büyükçekmece Avrupa’nın birçok noktasında gördüğümüz planlı kentleşmenin örneklerini taşıyor. Kişi başına düşen yeşil alanın fazlalığının yanı sıra, prestijli eğitim kurumlarına, seçkin restoranlara ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile de hayatın tam merkezinde yer alıyor” diye konuştu. 

Minimum 240 Maksimum 601 bin TL

Büyükçekmece'de Bölge Ortalaması 100 metrekare daire için ortalama 431.016 TL. Geri dönüş süresi ise 21 yıl olarak kaydedildi.

Taksim 56, Bakırköy 36, Mecidiyeköy ise sadece 48 km

Çevresinde birçok eğitim ve sağlık kurumunun da yer aldığı Büyükçekmece’nin merkezi yerlere olan ulaşım ağıda her geçen gün kolaylaşırken, Büyükçekmece’den Taksim 56, Bakırköy 36, Mecidiyeköy 48, Sultanahmet 52, Atatürk Havalimanı’na 20, Özel Hezarfen Havaalanı’na ise 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ayrıca Turyol tarafından işletilen Marina’dan yaz boyunca Mudanya ve Prens Adalarına deniz ulaşımı da bulunuyor. 

İstanbul'da konut fiyatları arttı! 63 bin 759 konut satıldı!

Koronavirüs sonrasında hangi illere talep arttı?

Koronavirüsle müstakil villalara talep arttı!


Geri Dön